Авторитетно британско издание обърна специално внимание на Георги Петков


Авторитетно британско издание обърна специално внимание на Георги Петков
Снимка: БГНЕС

2691 0

42-годишният вратар Георги Петков бе повикан в националния отбор от селекционера Петър Хубчев. Новина, която стигна, чак до международните издания, а The Guardian го постави в топ 10 на най-интересните събития на турнира. 

Вратарят на Славия Георги Петков се завърна в националния отбор след 10-годишна пауза. За последно бившият играч на Левски облече фланелката на "лъвовете" през декември 2008 г. при поражението с 1:6 от Сърбия в контрола. Петков ще остане резерва на Пламен Илиев, който е много стабилен в изявите си и показа, че може да се разчита на него. 

"През месец юли тази годинa Георги Петков се превърна във втория най-възрастен играч в Лига Европа, а през следващия месец със Славия счупи рекорда за най-възрастен футболист в българския елит. На шега или не, Петков сподели, че завръщане в националния отбор – сцена, на която той не се бе появявал почти десетилетие - е все още възможно. До средата на месец септември Петков записа четири чисти мрежи, а през миналата седмица повиквателната дойде", написаха от британското издание.

ХУБЧЕВ: МИНА ВРЕМЕТО, В КОЕТО СЕ ОПРАВДАВАХМЕ С НАПРЕЖЕНИЕТО

"Пламен Илиев, който направи впечатляващ мач при победата с 2:1 над Словения миналия месец, остава избор номер 1, но Георги Петков може да се появи в мача с Кипър, вдъхновен от сантименталната подкрепа. Ако това се случи, Петков ще се превърне в четвъртия най-възрастен футболист, играл за националния си тим в Европа, след гърците Георгос Кудас и Василис Хаципанагис, и Били Мередит от Уелс", пишат още от The Guardian. 

Срещата между България и Кипър е тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски" и може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички