Шимунджа се пребори да вземе ценно свое "оръжие" в Разград


Шимунджа се пребори да вземе ценно свое "оръжие" в Разград
Снимка: Оф. сайт на Мура

8682 0

Новият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа идва в клуба заедно с двама помощници, включително бъдещия му асистент Дамян Ошлай. За него по-рано Sportlive.bg писа, че е единственият член на щаба на Шимунджа в Мура, който клубът е пуснал с него в България. Желанието на 50-годишния словенец е било да вземе в Разград целия си щаб, но ръководството на Мура не е разрешило.

В Словения разкриват, че присъствието на Ошлай в щаба на Шимунджа е голям плюс за "орлите", тъй като той е важно име в Мура. Именно там той започва и завършва футболната си кариера, като играе и за Олимпия Любляна, ФК Любляна, Марибор. Има 101 мача за Мура, където през 2011 година слага край на кариерата си като защитник. Има един-единствен мач за националния отбор на Словения.

44-годишният словенец води "черно-белите" като старши треньор през сезон 2016/17 и извежда тима от Трета във Втора лига. След това предава всичко научено на Шимунджа, с когото си сътрудничи от сезон 2017/18 насам. Преди да стане треньор на първия тим, Ошлай е бил наставник в школата. А ето защо в Словения се притесняват за кариерата на Шимунджа при престоя му в Лудогорец. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички