Шампионска лига, готви се, Лудогорец идва отново! (ВИДЕО)


Шампионска лига, готви се, Лудогорец идва отново! (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец - ludogorets.com

11059 0

Лудогорец стана част от футболната Утопия, след като си заслужи по безапелационен начин класиране в груповата фаза на Шампионска лига за втори път в историята си.

Лудогорец стигна до 2:2 на реванша в Пилзен, като в нито един момент не застраши сериозно прогреса на българите. В седмата минута Михал Дюриш даде аванс на чехите, но Върджил Мисиджан изравни в 17-ата и успокои Лудогорец. 2:1 направи Алеш Матею в 64-ата минута, а в 95-ата Клаудиу Кешеру развали съвсем настроението на домакините за 2:2.

"Орлите" са първият български тим с две участия в същинската фаза на най-силния футболен турнир, като този път няма да преследват само спечелване на точки и престижни резултати, защото индикираха, че имат класа поне за трето място в класирането (на групата си).

Един от най-емблематичните градове за бирената индустрия в световен мащаб Пилзен демонстрира, че просто отборът му е слаба бира за Лудогорец. Георги Дерменджиев пък се изравни със Станимир Стоилов по успеваемост в Шампионска лига - двамата са с по две участия в груповата фаза, макар Мъри да го направи с два различни отбора (Левски и Астана).

Лудогорец си гарантира и около 15 милиона евро приходи от самото си присъствие в групите на Шампионска лига, като всяка победа или равенство там ще увеличат финансовите постъпления.

Жребият за груповата фаза на Шампионска лига ще се тегли в четвъртък от 20:30 часа българско време.

За съжаление, мачът започна по най-добрия начин за Виктория, въпреки че в първите 10-ина минути не бяха създадени голови положения. 

Още в 7-ата минута Лудогорец инкасира попадение по доста наивен начин, след като центриране от корнер бе засечено от Дюриш. Той изпревари Саша за високата топка и я прати в близкия ъгъл, като Владо Стоянов закъсня с намесата си и топката посети мрежата му с първия удар изобщо в мача - 1:0.

В следващите мигове отното от корнер Виктория застраши българската врата, но този път Хубник не реагира достатъчно бързо.

В 16-ата минута българският шампион успя да отговори подобаващо на предизвикателството и да смълчи публиката на Виктория по такъв начин, че да започнат да се чуват виковете "българи юнаци".

Върджил Мисижан получи идеален пас от Джонатан Кафу, след като домакините не успя да изнесат топката, а холандецът на "орлите" избяга от засадата и с хладнокръвен изстрел от границата на пеналтерията изравни - 1:1.

В следващите минути и двата тима изпуснаха по едно изгодно положение - Виктория не се възползва от пряк свободен удар пред наказателното поле, а Лудогорец отговори с диагонален изстрел на Натанаел, минал на около метър встрани от гредата.

С течение на времето все повече се утвърждаваше впечатлението, че Виктория не само с нищо не превъзхожда Лудогорец, но и голът във вратата на Стоянов е голям бонус за чехите.

В 34-ата минута тимът от Пилзен можеше да се облагодетелства от детинска грешка на Паломино, който позволи да се размине с топката в наказателното поле. Така Дюриш се озова на чиста позиция и с чудесен изстрел от воле провокира Владо Стоянов да прави фантастична намеса и да избие топката в гредата, след което тя бе изчистена на безопасна дистанция.

В крайна сметка до почивката не се случи нищо важно, освен че реферът спести два картона на играчи на Виктория. В безсилието си да се противопоставят на съперника футболистите на чехите все по-често прибягваха до груби нарушения.

След почивката картината не се промени особено и за феновете на Виктория трябва да е било много болезнено да гледат как любимците им се затрдуняват да измислят нещо интересно в предни позиции.

В 58-ата минута съдията и дикторът на стадиона обърнаха внимание на феновете на Виктория, че расистките им скандирания към някои играчи на Лудогорец няма да бъдат толерирани.

В 64-ата минута, за съжаление, Лудогорец отново позволи твърде лек гол във вратата си. Недобре изчистена топка попадна на левия фланг попадна в Копич, който имаше достатъчно пространство да центрира добре в наказателното поле. Там Натанаел се намеси нелепо и позволи твърде лесно на Матею с глава да разстреля отблизо Стоянов - 2:1.

Десният бек Матею изненада Лудогорец с включването си в наказателното поле при атаката за гола, а 4 минути по-късно изчисти пред голлинията топката след удар на Вандерсон и предотврати сигурен гол. Кафу изведе сънародника си сам срещу вратаря, който пък мина покрай вратаря, но ударът му бе слаб и Матею успя да изчисти.

Въпреки че Лудогорец не показваше нищо особено през второто полувреме, часовникът работеше в негова полза, а и "натискът" на Виктория не бе нищо особено.

В последните мигове на срещата домакините не промениха поведението си и се стараеха да изсипват просто топката в предни позиции, което не им носеше позитиви, защото действията им бяха предвидими.

До края Виктория продължи да кюска топката напред и логично не стигнаха до позитивна промяна на резултата. Напротив - Лудогорец организира стихийна контраатака, при която Клаудиу Кешеру с фантастичен удар в 95-ата минута развали изцяло настроението на домакините за 2:2 с буквално последното докосване по топката в мача.

Състав на Лудогорец:

На вратата е Владислав Стоянов, а пред него в защита отдясно наляво са подредени Йордан Минев, Козмин Моци, Хосе Паломино (предпочетен пред Георги Терзиев) и Натанаел.

Светослав Дяков и Лукас Саша си партнират като двойка опорни полузащитници, а плеймейкър е Марселиньо. Вандерсон и Върджил Мисиджан са на дясното и лявото крило, а като типичен нападател действа Джонатан Кафу.

Състав на Виктория:

Козачик, Хейда, Матежу, Хубник, Хоржава, Лимберски, Копич, Петържела, Джруиш, Бакош, Хромада

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички