Лудогорец съсипа Берое в преследване на "Левски"


Лудогорец съсипа Берое в преследване на "Левски"
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

2503 0

Лудогорец прегази Берое с 5:0 в мач от 17-ия кръг на "А" група. По този начин тимът от Разград се изравни по точки с лидера "Левски", на който обаче му предстои утре да играе със Славия. 

Шампионите натиснаха от самото начало и логично стигнаха до успеха, след като съперникът им застраши вратата общо един път и половина за 90 минути.

Успехът е втори пореден за Георги Дерменджиев начело на "орлите". Както е известно той се завърна на пожар след провала на Блуно Рибейро, а след това и на Едуард Ераносян начело на тима. 

В следващия кръг Лудогорец гостува на "Ботев", докато Берое ще играе с "Левски" на "Герена".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още при първата атака на Лудогорец, Лукаш Саша пробва изстрел със задна ножица в наказателното поле на гостите, но праща топката високо над вратата. Малко след това домакините откраднаха топката, Кешеру подаде с пета към Кафу, който стреля, но вратаря на гостите Илко Пиргов извади топката в корнер. 

Лошо изчистване на топката от защитата на Берое в 6-ата минута изведе Кешеру на стрелкова позиция. Шутът на румънеца обаче мина покрай гредата.

Фрапантен пропуск за Лудогорец в 9-ата минута. След центриране от фаул и удар с глава на Керчев, Илко Пиргов спаси, след което топката попадна в Кафу, който отблизо уцели гредата

Лудогорец продължава да натиска докато гостите са се групирали добре в защита. В 17-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар пред вратата на Берое, Елиаш игра с глава, при което се наложи на Илко Пиргов да пложира, за да улови топката.

Центриране на Натанаел в 22-ата минута завършва в ръцете на Илко Пиргов Шут Лукас Саша от границата на наказателното поле в 29-ана мин. Пиргов вдигна ръце да улови, но първоначално изпусна топката. Последва лек контакт със затичалия се Кешеру, а впоследствие двамата размениха остри реплики.

Лудогорец открива в 30-ата минута. След пас на Кафу, Вандерсон бележи на празна врата! Треньорът на домакините Петър Хубчев претендираше, че тъчът приди попадението е бил изпълнен с метри напред.

Марселиньо бележи за 2:0 с премерен удар малко извън наказателното поле.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пропуск за Берое! Спас Делев центрира от фаул, топката отскочи от тялото на Моци и попадна в Исмаил Иса. От около 8-9 метра нападателят стреля високо над вратата.

В 56-ата минута Натанаел изведе Вандерсон отляво, който центрира чудесно покрай Пиргов, но нямаше кой да засече подаването и Веселин Пенев изчисти.

Вандерсон се вляза в защитата на Берое в 62-ата минута и прехвърли вратаря Илко Пиргов за 3:0.

Трета греда за Лудогорец в мача! Марселиньо и Вандерсон направиха двойно подаване пред дъгата, а последният си нагласи топката на десния крак и шутира мощно. Пиргов нямаше какво да направи, а топката разтресе здраво напречната греда.

Терзиев е точен с глава в 74-ата минута. Кешеру и Дяков разиграха късо корнера, румънецът центрира пред вратарското поле, където между двама противници Терзиев отклони с глава, за да прати топката до дясната греда.

Кафу отляво избегна един шпагат, за да продължи набега си към наказателното поле. Последва идеален диагонален пас към Кешеру, който от точката на дузпата прекъсна головата си суша за 5:0 в 79-ата минута.

Гаф на Пиргов в 85-ата минута. Вратарат се опита да предотврати корнер и спря топката извън наказателното поле. Кафу го притисна и вратарят вместо да изчисти, ритна напред право към Минев. Последният опита удар от движение към празната врата, но крайно неточно.

СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Владислав Стоянов, 27. Козмин Моци, 37. Венцислав Керчев, 25. Йордан Минев, 18. Светослав Дяков, 88. Вандерсон, 8. Лукас Саша, 6. Натанаел, 22. Джонатан Кафу, 28. Клаудиу Кешеру, 84. Марселиньо

БЕРОЕ: 23. Илко Пиргов, 28. Веселин Пенев, 4. Венелин Филипов, 6. Иво Иванов, 3. Владимир Зафиров, 27. Игор Джоман, 21. Елиаш, 77. Спас Делев, 20. Неманя Милисавлевич, 7. Георги Андонов, 73. Стивън Петков

ПРЕДИ МАЧА

Евентуална победа днес ще изравни по точки Лудогорец с лидера в класирането "Левски". Ако Берое спечели също ще се доближи плътно зад "сините".

Първата среща между тези съперници завърши 0:0. В общата статистика обаче разградчани доминират сериозно с 6 успеха, 4 равенства и само 1 загуба в сблъсъците в "А" група.

Берое обаче е най-силният гост в "А" група до момента с 16 точки в 8 мача далеч от дома. Освен това заралии са в чудесна серия от 3 мача без загуба, като във всеки от тези двубои са вкарали по 3 гола на съперника. Така че на отбраната на "орлите" няма да и е никак лесно.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички