Головата машина Кешеру измъкна Лудогорец в 8-голов трилър с Дунав


Головата машина Кешеру измъкна Лудогорец в 8-голов трилър с Дунав
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1832 0

Невероятно голово шоу с много чисти положения и красиви комбинации предложиха на зрителите Дунав и Лудогорец. "Драконите" домакинстваха символично на "Лудогорец Арена" в Разград и се държаха достойно срещу шампионите, като в крайна сметка отсъпиха с 3:5 в спиращ дъха трилър.

Клаудиу Кешеру продължи невероятната си реализаторска форма и за първи път в кариерата си в България наниза хеттрик. Не бяха малко и грубите грешки в защита и на двата тима, които допринесоха за големия брой голове и обрати.

Кешеру вече има 9 гола през сезона в Първа лига и изпревари на първото място по този показател Жоао Пауло от Ботев и Мартин Камбуров от Локомотив (Пловдив). Общо за Лудогорец в българското първенство пък нападателят вече има 24 в 35 мача!

Изненадващо Дунав поведе в 14-ата минута, след като Мирослав Будинов, който подхвана контраатака и подаде вляво за Антон Огнянов. Последва центриране и Будинов се извиси с глава в наказателното поле, като вратарят Милан Борян се намеси левашки и позволи топката да мине голлинията.

Само 60 секунди по-късно обаче Тейнур Марем подцени спринт на Светослав Дяков към аутлиния и се остави да бъде обезоръжен в наказателното поле. Капитанът на Лудогорец бързо подаде на Клаудиу Кешеру, който продължи головата си форма с попадение за 1:1.

В 30-ата минута Кешеру осъществи пълен обрат, след като се възползва от центриране и изпревари вратаря на Дунав Мартин Луков за висока топка - 1:2. "Драконите" обаче сравнително бързо върнаха равенството три минути по-късно, след като Йордан Минев и Милан Борян не се разбраха за върната назад топка, десният бек не я отигра качествено и Васил Шопов се промъкна, за да направи 2:2.

В самия край на полувремето обаче Абел Анисе се постара да овладее трудна топка в наказателното поле и да намери Вандерсон, който след серия от рикошети все пак успя да нанесе изстрел и с него изведе Лудогорец отново напред - 2:3.

В 66-ата минута обаче Дунав се възползва от многобройните пропуски на Лудогорец - най-вече на Абел Анисе, който пред опразнената врата някак си не намери мрежата. Центриране в пеналтерията на "гостите" бе овладяно от Будинов, който я продължи към Петър Патев, а той с чудесен диагонален изстрел разпечата Борян за 3:3.

В 75-ата минута отново Лудогорец стигна до гол след нелепо разбъркване в наказателното поле на "домакините". Центриране отляво към Кешеру не бе овладяно от вратаря, а румънецът на три пъти пробва удари, преди в крайна сметка да прати топката в мрежата и да оформи хеттрика си - 3:4.

Домакините доиграха срещата в намален състав, след Нуридин Давронов влезе на терена в 72-ата минута и 14 по-късно получи втория си жълт картон.

В 92-ата минута силите на "драконите" съвсем се изчерпаха и поредната фамозна комбинация в атака на шампионите доведе до гол на Джонатан Кафу за крайното 3:5.

Лудогорец събра 28 точки и се изкачи на първо място в класирането след 11 кръг, като "орлите" все още имат мач по-малко - гостуването на Берое. Левски е втори с 27, а ЦСКА е на трета позиция с 21, Черно море е четвърти с 20, а Дунав остава пети с 19.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички