Заглебие потвърди: Свиерчок отива в Лудогорец


Заглебие потвърди: Свиерчок отива в Лудогорец
Снимка: принтскрийн

1296 0

Шампионът на България Лудогорец в най-скоро време ще си има ново попълнение. Разградчани са договорили нападателя на полския Заглебие (Любин) Якуб Свиерчок и остава само да платят исканата от клуба сума за него, която е в размер на 1 милион евро. Това съобщи изданието "Sportowe fakty".

Полският клуб е предлагал на голаджията да остане, като са му били обещани по-добри условия и специални бонуси. За целта е трябвало Свиерчок да се откаже от откупната клауза в договора си. Играчът е отказал.

Нападателят не бе в групата на Заглебие за лагера в Турция, което означава, че трансферът му в Лудогорец е въпрос на часове. Спортният директор на полския клуб Дариуш Мотала потвърди, че 25-годишният Свиерчок трябва да премине в българския клуб, въпреки че разградчани още не са превели милиона евро.

"Информацията за трансфера на Якуб Свиерчок определено изненада обществеността повече от нас в клуба. Всички бяхме наясно с потенциала и постиженията на Куба, играчът потвърди класата си и предизвика все по-голям интерес. Надявахме се, че самият нападател ще иска да се бори за голмайсторския приз и ще се бори за участие на Мондиал 2018 в Заглебие", поясни Мотала.

Якуб Свиерчок е вкарал 16 гола в 21 мача за своя тим. Той е дошъл в Любин преди началото на сезона и Заглебие ще спечели от трансфера му в Разград 12 пъти повече, отколкото е платил за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички