Срещу ПСЖ Лудогорец кове съдбата си: Пробив в Лига Европа или мачлета в Първа лига


Срещу ПСЖ Лудогорец кове съдбата си: Пробив в Лига Европа или мачлета в Първа лига
Снимка: БГНЕС

2076 0

Тази вечер Лудогорец ще излезе на емблематичния за българската футболна история "Парк де Пренс". Разградчани ще гонят чудото - първа победа в групите на Шампионска лига тази кампания или равенство, като съперникът е не кой да е, а френският шампион ПСЖ.

Вариантите пред Лудогорец са два - нови незабравими луди вечери в Лига Европа напролет или сблъсък с тъжната родна футболна действителност.

В момента "орлите" са трети заради по-добрите си показатели в преките двубои с Базел. И за да запазят позицията, която праща на 1/16-финал в Лига Европа, ще трябва да спечелят точно толкова срещу ПСЖ, колкото швейцарците от сблъсъка си с Арсенал на "Санкт Якоб Парк".

Така разградчани ще се надяват на помощ от Арсенал, но ще трябва да хвърлят всички сили, за да си помогнат сами.

Както е известно, резултатът от тази среща ще реши и трансферната политика на Лудогорец през зимата. Ако не играе напролет в Европа, българският тим едва ли ще прави силна селекция и сигурно ще продаде част от звездите си.

Най-вероятно Георги Дерменджиев ще направи рокади по състава спрямо този, който излезе срещу Базел на "Васил Левски". Целта му ще е тимът да е по-бърз и да успее да се възползва от оставените празни пространства от французите.

Разградчани този път няма да тръгнат сляпо да се надиграват с очевидно по-класния съперник, както се случи при гостуването на Арсенал на "Емирейтс". А ще опитват по-често да държат топката с цел да изнервят парижани.

На вратата Георги Дерменджиев отново ще заложи на Владислав Стоянов. В последно време националът възвърна формата си. В последния кръг на Първа лига пусна лек гол срещу Левски, но в края на срещата направи виртуозно спасяване, с което запази трите точки.

В отбрана колебанията на треньора са свързани единствено с това кой да играе като десен бек - Сисиньо или опитният Йордан Минев. С по-големи шансове да започне е първият. Карето в защита ще допълват Натанаел, Паломино и Моци. В средата на терена ще е капитанът Дяков, а до него ще действа Анисе.

Дерменджиев има дилеми и за това как да изглежда атаката му. По-вероятно е специалистът да се върне към варианта с Кафу на върха на нападението за сметка на Кешеру. Така Лудогорец ще бъде по-непредсказуем, защото Кафу умее да използва предоставената му свобода. Ако той играе като фалшива деветка, то по фланговете ще са Мисиджан и Вандерсон.

В случай че Кешеру започне, Кафу ще е вдясно, Вандерсон вляво, а Мисиджан ще остане на пейката.

Добрата новина за Дерменджиев е, че ще може да използва Марселиньо. Бразилецът задава темпото на игра, а колко е важен за тима си, се видя ясно при домакинството на Базел - без него отборът изпитваше сериозни трудности при организирането на атаките.

След тежкото 0:3 от закъсалия Монпелие в последния кръг на френското първенство ПСЖ ще настоява да се покаже в съвсем друга светлина. Босът шейх Насер ал-Хелайфи вече заяви, че иска първото място в групата, и от тази гледна точка мачът с Лудогорец е най-важен за тима му до края на годината. Треньорът Унай Емери пък със сигурност ще захвърли експерименталната тактика 4-3-3, ползвана с Монпелие, и ще се върне на познатото 4-2-3-1.

Той няма да може да разчита в халфовата линия на наказания италиански национал Марко Верати. Извън сметките са още Рабио, Курзава и Пасторе, които са контузени.

До последно под въпрос ще е Тиаго Мота. Емери обаче ще пусне останалите от тежката артилерия - Кавани, Ди Мария, Лукас Моура. Възможно е специалистът да съхрани някой измежду защитниците си Маркиньос и Максуел, или поне да ги предупреди да са внимателни. Причината е, че ако получат жълт картон, ще бъдат наказани за един мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички