Лудогорец изпепели Звезда в ада на "Мала Маракана" (ВИДЕО)


Лудогорец изпепели Звезда в ада на "Мала Маракана" (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

23816 0

Лудогорец стана първият отбор, преживял и покорил страховития и враждебен "Мала Маракана", след като срази с 4:2 след продължения Цървена звезда и продължава европейския си поход.

"Орлите" със сигурност ще играят минимум в груповата фаза на Лига Европа, но след велика победа като тази мислят единствено за основната си цел - второ класиране в Шампионска лига.

И в днешния двубой Лудогорец демонстрира, че е по-класен от противника, но не го доказа в рамките на 90 минути, както беше при равенството 2:2 в Разград. Мичел Доналд откри резултата за звездашите в 17-ата минута, но 7 по-късно Джонатан Кафу с феноменален пробив и мощен изстрел изравни.

Вандерсон осъществи пълен обрат в 40-ата, а малко по-късно Игор Пластун за 150 секунди си изкара два жълти картона. На почивката нервите на Канга не издържаха и той удари без топка Светослав Дяков, с което също заслужи изгонване.

Луис Ибаньес от дузпа изравни след почивката на 2:2 и прати мача в продължения, но в самото им начало Вандерсон с нови две превъзходни попадения в 92-ата и 96-ата минута смълча впечатляващата 50-хилядна публика на Звезда.

ЦСКА, Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) не успяха да си тръгнат с позитивен резултат от "Мала Маракана", но Лудогорец го направи, и то по какъв впечатляващ начин!

Лудогорец започна несравнимо по-добре мача и в първите 10-ина минути изобщо не даваше на съперника си да диша, като набързо създаде две изгодни положения.

Първо Марселиньо отправи хубав изстрел по диагонала, който рикошира и излезе в корнер на сантиметри от гредата, а след изпълнениет му Абел Анисе от два метра на празна врата не можа с глава да засече топката в мрежата. Съдията бе отсъдил нарушение в атака, което бе напълно несъществуващо малко преди това.

Въпреки че пропуските пред вратата на Звезда се редуваха един след друг и Пластун също се отчете с фрапантно неточно изпълнение в непосредствена близост до рамката, Лудогорец потъна в скръб в 17-ата минута. Лошо изчистена от защитата топка попадна в Мичел Доналдо, който от около 25 метра с изключително мощен и красив удар матира Владо Стоянов - 1:0.
1-0 Mitchell Donald Goal UEFA Champions League... by milena-georgieva1

За щастие Лудогорец не се стъписа и съвсем скоро възстанови равенството, а с това и шансовете си за прогрес. Джонатан Кафу с поредното си изумително отиграване в евтотурнирите качи цената си с няколко милиона, след като елиминира безкомпромисно петима играчи на Звезда и с мощен изстрел в горния ъгъл оплете топката за 1:1.
1-1 Jonathan Cafu Goal - Crvena Zvezda vs... by HereWeBet

След изравняването Лудогорец продължи да бъде по-агресивният и по-креативният обор, както бе през цялото първо полувреме. След няколко неуспешно завършени атаки "орлите" най-накрая бяха възнаградени за постянството си с гол за 1:2 в 40-ата минута. Вандерсон с чудесен изстрел от над 20 метра прати коварно тупкаща топка в далечния ъгъл, с която стражът на звездашите Кахриман не можа да се справи и позволи да мине под ръцете му - 1:2.


Wanderson Goal HD Crvena Zvezda 1-2 Ludogorets by try-akatsuki

За огромно съжаление на българските фенове обаче в 45-ата минута съдията Лука Банти показа втори жълт и съответно червен картон на Игор Пластун. Само за 150 секунди новият бранител на Лудогорец си изпроси две официални предупреждения и направи задачата на своите за след почивката далеч по-непоносима.

Нервите ескалираха и след последния сигнал за първата част, като Канга от домакините удари без топка Светльо Дяков, а съдията много правилно показа директен червен картон на футболиста на Звезда - десетима на десетима играчи.

Двата тима продължиха с високото темпо и след почивката, а звездашите опитаха още в 52-ата минута да си изпросят дузпа, но без успех.

В 60-ата минута обаче Владо Стоянов не се намеси решително при удар от далече на Катай, а влезлият на почивката Паломино не можа да укроти топката. Уго Виейра от Звезда притича, за да играе с нея, а Паломино се намеси непохватно, поваляйки играча на Звезда - дузпа. Ибаньес бе безкомпромисен от бялата точка за 2:2.


2-2 Luis Ibáñez Penalty Goal UEFA Champions... by milena-georgieva1

И двата отбора станаха малко по-предпазливи след изравнителното попадение, но отново Лудогорец бе по-търсещият нови голове.

В 75-ата Доналд изпусна добър шанс да направи 3:2 за Звезда, след като много добра работа свърши Виейра, но изстрелът на Доналд мина на метър над сглобката.

С наближаването на края на редовното време все повече зачестяваха грешките, а с това възможностите за гол намаляха сериозно. След няколко хаотични атаки последният сигнал дойде при 2:2 - предстояха продължения!

Още във втората минута на продълженията обаче Марселиньо с чудесен пас в коридор изведе Вандерсон на чиста стрелкова позиция. С няколко крачки той нахлу в пеналтерията и изключително елегантно прехвърли вратаря за 2:3!


2-3 Wanderson Goal UEFA Champions League... by milena-georgieva1

В 96-ата с ново извеждащо подаване, този път от дълбочина, Върджил Мисиджан се откъсна по дясното крило и проби в наказателното поле. Изстрелът му бе париран от вратаря, но при добавката Вандерсон бе безпощаден - 2:4 и GAME OVER!


Wanderson Goal Cervena Zvezda 2-4 Ludogorets 02... by vallikrena

При четвъртия гол бе ясно, че всичко е свършило, като Звезда опитаха хаотичен натиск до края, но не стигнаха до сериозни положения.

След последния сигнал Лудогорец заслужено ликуваше.

Състави:

Георги Дерменджиев залага на Клаудиу Кешеру на върха на атаката на "орлите", а Джоната на Кафу и Вандерсон са съответно на десния и левия фланг на авангарда. Зад нападателя е Марселиньо, а двойка опорни полузащитници са Светослав Дяков и Абел Анисе.

В защита отдясно наляво се подреждат Йордан Минев, Игор Пластун, Козмин Моци и Натанаел, докато вратар е Владислав Стоянов

Цървена звезда: Кахриман, Льо Талек, Канга, Катай, Муше, Цветкович, Доналд, Сърнич, Рендулич, Ибаньес, Фибел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички