Лудогорец унищожи Младост, да се готви Звезда (ВИДЕО)


Лудогорец унищожи Младост, да се готви Звезда (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

5874 0

Лудогорец си свърши работата в Подгорица и елиминира очаквано черногорския Младост, за да се класира за третия квалификационен кръг на Шампионска лига. "Орлите" сразиха с 3:0 съперника си (общ резултат 5:0), като единствено преди почивката имаше същински заряд за двубой от такова естество.

В 23-ата минута Козмин Моци изпусна дузпа и не можа да се разпише по същия начин, както в предишния двубой в Разград. Спорно отменен гол разгневи черногорците в 35-ата минута, а 180 секунди по-късно Джоди Лукоки с фантастично попадение успокои духовете с гола си за Лудогорец.

В 48-ата Вандерсон също с великолепна солова акция премина четирима и заби второто попадение за "орлите" - 0:2. В 64-ата Лукоки с нов шут извън границата на пеналтерията реализира втория си гол за 0:3.

По този начин, за разлика от фиаското миналия сезон, "орлите" си гарантираха минимум участие в плейофите (последната фаза на пресявките) на втория по сила турнир Лига Европа.

Следващият опонент на Лудогорец ще бъде Цървена звезда, който осъществи обрат от 0:1 до 2:1 при домакинството си на Валета и с общ резултат 4:2 продължава напред.

Лудогорец ще посрещне сръбския гранд на 26 юли, а реваншът е седмица по-късно.

В осмата минута бе създадено първото стопроцентово положение в срещата и то бе в актива на Лудогорец. Марселиньо хитро върна топката към Вандерсон, който с прехвърлящ пас намери Джоди Лукоки в наказателното поле. С едно докосване от въздуха кълбото стигна до връхлитащия Лукас Саша, но той от чиста позиция фронтално срещу вратата стреля крайно разочароващо в аут!

В 13-ата минута бе ред и на Младост да застраши вратата на съперника, макар и с удар от 15-ина метра на Бурзанович, който по никакъв начин не притесни Владо Стоянов.

В 23-ата минута, за съжаление, Лудогорец изтърва дори по-чист шанс да поведе в резултата - Лукас Саша задържа добре топката между двама играчи в пеналтерията и бе фаулиран. Моци обаче не можа да превърне дузпата в гол - вратарят хвана удара, за разлика от предишния двубой в Разград.

Лудогорец обаче изпусна инициативата след този момент и в следващите минути Младост организира няколко атаки, които внесоха смут в защитата на "орлите".

В 34-ата минута след центриране от корнер Райчевич с глава прати топката в мрежата, но съдията отмени попадението заради фаул в атака срещу Моци. Черногорците дълго протестираха, а реферът дори след консултация със страничния не зачете гола.

В 38-ата минута Лудогорец можеше да си отдъхне след невероятна солова акция по лявото крило на Лукоки, който залъга няколко съперници и с фамозен изстрел от границата на наказателното поле прати топката неспасяемо в горния ъгъл - 0:1!

Видимо отборът на Георги Дерменджиев се поуспокои след отбелязването на гола, а дори минималната интрига бе унищожена в 48-ата минута. Тогава от на пръв поглед невъзможна ситуация Вандерсон собственоръчно проби с финтове между четирима в пеналтерията и с безпощаден изстрел покачи аванса - 0:2.

Окрилените преди почивката домакини съвсем рухнаха психически и в следващите минути можеха съвсем лесно да получат и трети гол. Лудогорец не изглеждаше като да пести енергия и играчите на Дерменджиев с удоволствие се възползваха от празните пространства в половината на Младост.

Логичното се случи в 64-ата минута, когато Марселиньо с прекрасен извеждащ пас осигури пространство на Лукоки. Той овладя между двама и с шут от дъгата на наказателното поле направи по ефектен начин 0:3.

След попадението темпото поспадна - съвсем очаквано - като "орлите" вече бяха доволни от преднината си и предпочитаха да дочакат последния съдийски сигнал.

Състав на Лудогорец:

Владислав Стоянов, Натанаел, Лукас Саша, Светослав Дяков, Джонатан Кафу, Йордан Минев, Козмин Моци, Игор Пластун, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки

Състав на Младост:

Люлянович, Копитович, Райчевич, Влайсавлевич, Бурзанович, Джуришич, Новович, Игуманович, Лакич, Букорац, Лазаревич

Лудогорец ще посрещне сръбския гранд на 26 юли, а реваншът е седмица по-късно.

Прочети още на: http://bgnes.com/sport/bg-futbol/4445924/
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички