Лудогорец заби седем на Крусейдърс, резерва блести с хеттрик


Лудогорец заби седем на Крусейдърс, резерва блести с хеттрик
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

7620 0

Отборът на Лудогорец стартира с голово шоу в първия предварителен кръг на Шампионска лига. "Зелените" победиха със 7:0 Крусейдърс в Разград и гледат уверено към следващата фаза на надпреварата.

Момчетата на Пауло Аутори играха освободено, видимо класата им бе по-висока от тази на тима от Северна Ирландия и лесно спечелиха срещата.

"Орлите" имаха куп положения в началото, като стигнаха до първи гол едва в 25', когато Марселиньо откри. Последваха попадения на Мисиджан, Кешеру и Марселиньо, а Якуб Свиерчок, който се появи като резерва в 68' оформи, оформи крайния резултат с три поредни попадения.

Отборът на Лудогорец започна по-добре срещата и още в третата минута шампионът на България имаше шанс да поведе. Марселиньо изведе Вандерсон сам срещу вратаря, но последният не успя да отправи удар и топката му бе отнета. 

В 25' очаквано Лудогорец поведе. Атаката на разградчани се разви от дясно и топката стигна до Марселиньо, който бе на точката за дузпата. Бразилецът добре се освободи от съперник и стреля по земя - 1:0.

5' преди почивката Лудогорец стигна до втори гол. Вандерсон и Кешеру комбинираха добре, а нападателят центрира остро към свободния Мисиджан в наказателното поле. Там обаче Броун засече топката в собствената си врата и удвои аванса на момчетата на Пауло Аутори.

След почивката "орлите" продължиха да играят силно и в 53' се стигна до трети гол. Натанаел центрира отлично в наказателното поле, където Кешеру лесно вкара за 3:0.

Шоуто в Разград продължи и след 60' игра. В 66' Марселиньо получи извън наказателното поле и с добре премерен удар увеличи още аванса на своя тим.

Свиерчок, който се появи на терена като резерва в 68' на мястото на Кешеру, само за седем минути вкара три гола между 73' и 80', с което превърна мача на "Лудогорец Арена" в истинско шоу за феновете.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Форстър, Натанаел, Дяков,  Кампаняро, Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан, Кешерю

Крусейдърс: О’Нийл, Бърнс, Беверланд, Лоури, Карвил, Кадел, Форсайт, Оуенс, Сноди, Броун, Хийтли

ПРЕДИ ДВУБОЯ

7-кратният шампион на България- Лудогорец, започва мечтата си за нов пробив в Шампионска лига. Разградчани ще играят срещу Крусейдърс от Северна Ирландия, а мястото на първия сблъсък е  "Лудогорец Арена" с начален час 20:00.

Голямата промяна в Лудогорец не е свързана с футболисти, а със смяната на треньора. Димитър Димитров-Херо напусна поста си, а неговото място бе заето от Пауло Аутори. Всъщност бразилският специалист бе обявен за главен мениджър на тима още преди Херо да напусне. Само че идеята, че някой друг ще има пълна отговорност за процесите в клуба принуди Димитров да се оттегли.

Аутори е едва вторият чуждестранен наставник на разградчани след Бруно Рибейро. Визитката на бразилеца е далеч по-богата, а амбициите му са огромни. Още с първия си официален мач за тима завоюва трофей. Лудогорец спечели Суперкупата на България след победа срещу Славия и макар без да блести показа, че отново ще гони върха в първенството, а за всички останали ще е трудно стигането им.

Откъм трансфери, лудогорци успяха да предизвикат сътресения, но при други отбори в Първа лига. Отборът привлече бившата звезда на ЦСКА - Антон Недялков, който през зимата напусна "червените", за да отиде в американската МЛС. Отборът на Гриша Ганчев прибра тогава сериозна сума, но се раздели с един от най-добрите си играчи.

След подписването му с Лудогорец пък Недялков веднага бе заклеймен като предател на "Армията", а част от феновете дори скочиха на легендата на ЦСКА Христо Стоичков. Според тях Камата не само е помогнал за трансфера на Недялков в Америка преди месеци, но е съдействал и за преминаването му в Разград. Легендата на футбола ни категорично отрече тези обвинения и поне за момента страстите се охладиха. Друг ключов трансфер за Лудогорец бе продажбата на защитника Игор Пластун, който премина в белгийския Гент, а сумата бе над 3 млн. евро.

Що се отнася до съперника на тима в Шампионска лига, Лудогорец не би трябвало да срещне проблем, особено след като гонят нов пробив в групите на турнира. Последните няколко години са особено успешни за тима от Белфаст, защото освен през миналия сезон, когато спечели титлата, Крусейдърс триумфира на домашната сцена още през сезоните 2014-15 и 2015-16 г. "Кръстоносците" имат като прякор "брадварите", а те имат на сметката си още три национални купи, както и два пъти Купата на Лигата. През миналия сезон Крусейдърс триумфира в първенството с основно местни играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички