ЦСКА капитулира срещу Лудогорец в Разград


ЦСКА капитулира срещу Лудогорец в Разград
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

10459 0

Лудогорец нанесе първо поражение на ЦСКА от началото на сезона в Първа лига. Въпреки колебливата си форма, "орлите" показаха страхотна тактическа грамотност и след 1:0 срещу "червените" успяха да се върнат в горната половина на таблицата, а в същото време свалиха ЦСКА от върха в класирането.

Единственото попадение беше отбелязано от страна на Вандерсон, който първо изпусна сам срещу вратаря, но след това успя да овладее топката и да прехвърли Черниаускас в 21'.

ЦСКА нямаше реални шансове да отбележи гол през второто полувреме, но все пак от 28-метра Тиаго удари греда. Това обаче беше най-голямата опасност от състава на Ел Маестро, който за пръв път загуби точки в Първа лига.

"Червените" имат само 1 победа в последните си 20 мача срещу тима от Разград, а поражението означава, че Първа лига има нов лидер. Това е Левски, който е с 13 точки и с пункт повече от ЦСКА.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започа двуостро, като "червените" разчитаха на контраатаки и бързо изнасяне н топката. В 12' обаче дойде най-сериозното положение. Марселиньо стреля от 20 метра от пряк свободен удар, Черниаускас спаси, а при добавката Мисиджан не успя да насочи точно топката.

В 15' гостите можеха да поведат, след като Перейра стреля много опасно с глава, но топката мина на сантиметри встрани от вратата.

В 21' Лудогорец успя да поведе след сериозна грешка на Черниаускас. Той първо спаси положение един срещу един срещу Вандерсон, но след това вместо да се върне на вратата си, почна да гони топката. Вандерсон стигна преди него, нагласи си топката и прехвърли опитващия да се върне в малкия паналт вратар - 1:0 за "орлите".

Възпитаниците на Аутори продължиха да играят в спокойно темпо и убиха скоростта на своя гост. Все пак в 44' се стигна до спорна ситуация, след като Моци и Мауридес се сблъскаха в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част зпочна с натиск на ЦСКА, но в 56' Лудогорец пропусна страхотна възможност. Вандерсон беше изведен сам срещу Черниаускас, но направи едно допълнително доказване пред вратаря, беше застигнат от защитник и в последния момент топката му беше избита.

В 76' ЦСКА можеше да изравни, след като Пинто стреля изненадващо от пряк свободен удар встрани от вратата. Броун не очакваше това, но топката кацна на горната греда - все още 1:0 в полза на "орлите".

В добавеното време на срещата Мауридес стреля много опасно от границата на наказателното поле, но прати топката на метър над вратата. Буквално в последния момент Мауридес падна в наказтелното поле след игра рамо в рамо с Моци, но дузпа не последва. Бразилецът така се ядоса, че с Моци се хванаха за гушите. За това допринесе и жцестът на Моци към феновете на ЦСКА.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан, 28. Кешерю

ЦСКА: 30. Черниаускас, 27. Секулич, 25. Перейра, 5. Бодуров, 14. Лясков, 15. Малинов, 6. Пинто, 16. Бикел, 19. Десподов, 20. Тиаго, 9. Мауридес

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Орлите" започнаха слабо представянето си в шампионата, а и като цяло кампанията си. Воденият от Пауло Аутори тим отпадна от Шампионска лига, не убеди с играта си срещу Зрински (Мостар), а в първенството отборът вече има равенство и загуб, вкарвайки едва 4 гола за 4 кръга.

На коренно различен полюс е ЦСКА. "Червените" оставиха прекрасни впечатления срещу Копенхаген, а в първенството отборът е с 4 победи от 4 мача. Нестор Ел Маестро започна много силно начело на ЦСКА и на "Българска армия" се надяват това да е начало на тяхната доминация в България.

В последните 19 мача между двата отбора обачче "червените" имат само 1 победа. Тя обаче дойде в Разград преди по-малко от година с 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички