Много трудно, но Лудогорец успя да пречупи Верея


Много трудно, но Лудогорец успя да пречупи Верея
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

7351 0

Лудогорец постигна трудна победа срещу един от аутсайдерите в първенството - Верея. Разградчани стигнаха до обрат с 2:1, след като 10-ина минути преди края на срещата губеха с 0:1. За Верея Антон Огнянов откри резултата през първата част, а през втората Антон Недялков и Марселиньо донесоха трите точки на "орлите". 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец изцяло доминираше на стадиона в Раград, но въреки че създаде опасни ситуации пред първите 20-ина минути, не се стигна до гол. Още в 3' Кампаняро можеше да открие, стреля опасно, но топката мина покрай вратата.

В 24' удар не Кешеру от пряк свободен удар от дистанция премина над напречната греда на Верея. "Орлите" организираха добри атаки, но завършващият удар отново им липсваше. 

Така след няколко добри възможности и пред Верея, Антон Огнянов изненадващо откри резултата. Той изпълби страхотен пряк свободен удар и завъртя топката над стената, за да преодолее  Ренан дос Сантос. Това е първи гол за Верея от 13 срещи насам в Първа лига и първи за новия сезон. В края на полувремето разградчани получиха право да изпълнят пряк свободен удар от изгодна позиция, но ударът на Вандерсон бе прекалено слаб и встрани от вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха с преса веднага след подновяването на играта. Отборът на Аутори искаше да върне бързо попадението, но не се получи. В 58' Марселиньо комбинира с Кешеру, който му върна, а бразилецът нахлу наляво в наказателното поле и стреля, но Георгиев показа страхотен рефлекс.

Нещата се развиваха само пред вратата на гостите, които изчакваха своя шанс на контраатака. В 65' Швиерчок направи огромен пропуск, а топката съвсем близо до страничния стълб. В 72' Козмин Моци скочи най-високо при ъглов удар и стреля мощно с глава, но Георги Георгиев изби топката в нов корнер.

В 78' "орлите" успяха да разбият защитата на Верея, след като играч в "синьо" не успя да изчисти топката. Антон Недялков от дъгата нанесе плътен шут, с който изравни - 1:1. 3 минути по-късно се стигна и до пълен обрат. Марселиньо с хубав финт залъга защитата, след което с левия крак стреля неспасяемо във вратата на Георгиев. 

ПРЕДИ МАЧА

Двубоят е дни преди старта на мачовете от груповата фаза на Лига Европа. На 20 септември (четвъртък) разградчани са домакини на Леверкузен.

Верея в последните седмици станаха известни с цирковете около треньора. На Небойша Лекич, който се води такъв само по документи, не му се позволява да стъпва на стадион "Трейс Арена" и да упражнява професията си. Всеки път, когато сърбинът се появи пред съоръжението за тренировка, той е спиран от охраната. Заради проблемите, с които се е сблъсъкал, Лекич се е обърнал към БФС, за да ги разреши. В момента Верея има нов треньор - младия български специалист Людмил Киров, но по документи на поста все още се води Небойша Лекич

С оглед многото проблеми при заралии и факта, че все още нямат вкаран гол от началото на кампанията, орлите са амбицирани да загреят за Байер с разгромна победа. В трите си домакинства досега на Верея Лудогорец записа три успеха, като вкара общо 12 гола, средно по 4 на мача.

В срещите преди паузата зелените най-после се събудиха и преодоляха головата си немощ. Те отбелязаха 7 попадения в домакинствата си на Торпедо Кутаиси и Дунав Русе. Главният мениджър на домакините Пауло Аутуори е решил да даде почивка на някои от титулярите си. Това са основно футболистите, ангажирани с различните национални отбори по време на паузата, когато орлите получиха цели 6 дни почивка. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 33. Ренан, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 30. Моци, 10. Кампаняро, 18. Дяков, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 28. Кешерю

Верея: 27. Георгиев, 77. Ахмед, 6. Иванов, 5. Мунин, 3. Коуроупис, 88. Тевия, 28. Александер, 10. Огнянов, 11. Вушорович, 7. Танев, 16. Малек

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички