Шампионско изпращане от Лудогорец за Пауло Аутори


Шампионско изпращане от Лудогорец за Пауло Аутори
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

14186 0

Шампионът на България Лудогорец спечели дербито на 12-я кръг в Първа лига, след като се наложи над лидера в класирането до момента Левски с 2:1. След успеха "орлите" изпреварват столичния тим в таблицата и заемат челната позиция с 29 точки, с една повече от днешния си опонент.

Още през първата част играчите на Пауло Атутуори отбелязаха два гола чрез Лукоки и Вандерсон. "Зелените" имаха още шансове да се разпишат, а слабата игра на Мартин Полачек доведе и до двете попадения.

През втората част "сините" тръгнаха да търсят изравняване и евентуален обрат с гол на нападателя Станислав Костов 10' след подновяването на играта. Минути по-късно и Габриел Обертан можеше да се разпише, но ударът му срещна страничната греда на Ренан.

Това бе последен мач за Пауло Аутуори, който след тази среща ще разтрогне с разградчани и ще напусне клуба, а неговото място ще заеме Антони Здравков.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4' на мача Лудогорец създаде първото добро положение, след като Натанаел отправи удар от над 20 метра, а Полачек изпусна топката, която излезе в корнер. Минута по-късно отново стражът на гостите бе несигурен, като подари топката на съперника, а при последвалата размяна на пасове Кешеру се озова на стрелкова позиция, но топката премина високо над вратата.

В 11' съставът на Левски можеше да благодари, че остава с 11 души на терена. Милош Цветкович брутално свали на земята Натанаел, след като го изрита в коляното с бутоните, за което получи жълт картон. 

След 15' игра дойде и първата опасност за играчите на Славиша Стоянович. Цветкович напредна от дясно и центрира на главата на Станислав Костов. Голмайсторът на "сините" обаче не успя да насочи топката във вратата.

В 28' се стигна до попадение във вратата на Полачек, което правилно бе отменено заради засада на Лукоки, който се опита да добави след удар на Марселиньо.

10' преди края на първата част Лудогорец откри резултата. Натанаел отправи нов далечен удар, при който Полачек отново изпусна топката и този път Лукоки наказа съперника - 1:0.

Четири минути по-късно Натанаел отново бе близко да отбележи, след като силният му удар бе спрян от напречната греда.

В края на първата част Левски отново имаше възможност, след като Цветкович направи нов пробив по фланга и подаде към Мариани, който насочи добре топката, но не достатъчно силно и Ренан изби.

Точно преди паузата домакините нанесоха втори удар по съперника. След като синята защита сбърка при изнасянето, Кешеру изведе Вандерсон, който вкара осмия си гол срещу столичани и удвои аванса на тима си. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец влезе в мача с вихрена атака и можеше да дръпне с 3 чисти гола още преди да е изминала минута, но Клаудиу Кешеру стреля над вратата. 

В 54' Левски върна едно попадение, след като Габриел Обертан изведе Хали Тиам по левия фланг, а сенегалецът подаде към Костов, който се разписа за 9-и път през сезона.

20' след подновяването на играта Габриел Обертан добре се освободи пред наказателното поле на домакините и стреля в далечния ъгъл, но страничната греда спря топката.

СЪСТАВИТЕ:

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Натанаел, Антон Недялков, Козмин Моци, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки, Клаудио Кешеру

Левски: Мартин Полачек, Иван Горанов, Холмар Ейолфсон, Давиде Мариани, Антъни Белмонт, Милош Цветкович, Хали Тиам, Жерсон Кабрал, Давид Яблонски, Станислав Костов, Габриел Обертан

Преди мача

И двата отбора имаха две седмици почивка заради паузата за националните отбори. И Славиша Стоянович, и Пауло Аутори имаха също на разположение достатъчно време, за да сформират своята тактика и подход за днешната среща. Макар и на толкова ранен етап в първенството двубоят е от особена важност, тъй като отдавна не е имало толкова оспорван шампионат, макар да предстоят още много важни мачове. Еуфорията сред феновете на Левски е голяма. Билетите бяха разграбени за няколко дни, а днес в продажба ще бъдат пуснати 400 на касата в Разград. Със сигурност капацитетът от над 2000 на гостуващия сектор ще бъде ще бъде запълнен.

Относно кадровите проблеми в лагера на столичани преди Лудогорец, те не са никак малко. Най-големият проблем е с Паулиньо, който за трети път страда от контузия от началото на сезона. Бразилецът попадна в групата, но до последно ще се мисли дали ще влиза в игра. улиньо и Богдан Вашчук също имаше контузия, но намери ямсто в групата. Със сигурност на терена ще бъде Давид Яблонски, за когото имаше информации, че има някакви болежки. За първи път в групата на "сините" е новият нападател Луан Виана, който може да направи дебют. Виана или Паулиньо ще отпадне в последния момент, тъй като в момента се надвишава квотата за играчи извън ЕС.

При "зелените" - всички футболисти от седемкратните шампиони са на линия с изключение на трайно контузените Владислав Стоянов, Абел Анисе и Драгош Григоре. Интересна подробност е, че въпреки 5-те си поредни в първенството, разградчани са допуснали гол във всяка една среща.

Сираков също така коментира и много интересни неща преди идното дерби между Левски и Лудогорец. Ето какви са неговите очаквания и за кой от двата отбора тази среща е по-важна.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички