Полска голова машина решава проблема в атака на Лудогорец


Полска голова машина решава проблема в атака на Лудогорец
Снимка: принтскрийн

1810 0

Лудогорец е на път да се подсили с голмайстор. След раздялата с Жуниор Кишада шампионите разполагат само с един типичен нападател – Клаудиу Кешеру. Румънецът обаче още не е дал отговор за предложения му нов договор, а оферти към него от други отбори не липсват.

Според полското издание weszlo.com Лудогорец е дал съгласието си да плати исканата от Заглембе (Любин) трансферна сума за Якуб Свиерчок. 25-годишният нападател има 16 гола в 21 мача за Заглембе през есента, включително два хеттрика.

Силното представяне на Свиерчок през есента му спечели участието в два мача на националния отбор на Полша.

През кариерата си Якуб Свиерчок е играл предимно в родината си за Полония (Битом), Пиаст (Гривице), Завиша (Бидгошч), Гурник (Лечна) и ГКС (Тихи). Върхът е тригодишният му престоя в Кайзерслаутерн, с който има шест мача в Бундеслигата, а последният от тях е под ръководството на Красимир Балъков (загуба с 0:2 от Фрайбург на 24 март 2012 г.).

Полският нападател е съгласен да бъде продаден. Той се надява, че със силна пролет в чужбина и в отбор с участие в Европа може да получи място в националния отбор на Полша за Мондиал 2018.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички