Пилзен: Футболът и бирата са на една ръка разстояние


Пилзен: Футболът и бирата са на една ръка разстояние
Снимка: Getty Images/Guliver

1062 0

Стадион "Доосан Арена", на който "Лудогорец" ще изиграе реванша си срещу "Виктория" от плейофния кръг за влизане в групите на Шампионската лига, е ситуиран на изключително любопитно място в подредения, зелен и изящен град Пилзен. Съоръжението се намира в непосредствена близост до старата част на града и на едва 200 метра от световноизвестната пилзенска пивоварна.

АНГЛИЙСКИ ГРАНД ДАВА 4 МИЛИОНА ЗА ЗВЕЗДА НА ЛУДОГОРЕЦ

Целият парк около стадиона е оцветен освен в прекрасния зелен цвят на тревата и дърветата, и в цветовете на "Виктория" - червено и синьо. Феновете на отбора са боядисали старателно един от надлезите, водещ към стадиона, както и дори пейките.

Връзката между парка и пивоварната е осъществена чрез специално изграден мост, който дава възможност на привържениците да опитат от изключително качествената пилзенска бира и само няколко минути по-късно да заемат мястото си на трибуните на стадиона, наблюдавайки футбол на също толкова високо ниво.

Макар и с капацитет от едва 13 хил. зрители, "Доосан Арена" е впечатляващо компактно съоръжение. То разполага с голяма централна трибуна и три по-малки, всяка от които е покрита с козирка. По този начин се подобрява и акустиката на стадиона - нещо важно най-вече за феновете на домакините. Със сигурност те ще изпълнят стадиона за срещата във вторник вечер, имайки предвид че по трибуните рядко остават празни места, дори в далеч по-ниско престижните двубои от чешкото първенство.

Привържениците на "Лудогорец" ще бъдат настанени в един от ъгловите сектори и ще трябва да наблюдават срещата през мрежа. Тя е поставена от мерки за сигурност, най-вече за двубоите, в които на "Доосан Арена" гостуват отбори с буйни привърженици. Макар феновете на родния шампион да не са такива, мрежата няма да бъде премахната.

Двубоят между "Виктория" Пилзен и "Лудогорец" ще бъде излъчен пряко по bTV Action във вторник от 21:45, началният час на коментарното студио е 21:00.

Източник: bTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички