Лукоки: Боря расизма в България с... усмивка


Лукоки: Боря расизма в България с... усмивка
Снимка: БГНЕС

2017 0

Крилото на Лудогорец Джоди Лукоки се оплака от расизъм в България. Конгоанецът сподели, че това се случва най-често в гостуванията на големите отбори в Първа лига.

"Тук има расизъм. Те просто ви наричат "черен" от трибуните, а също и издават звуци от джунглата. Особено когато играем срещу големите клубове. Все пак аз го приемам добре. Просто се смея. Тази усмивка е наистина искрена. Аз просто трябва да се смея на хората, които могат да правят такива коментари", заяви Лукоки пред "ELF Voetbal".

Лукоки разкри, че напрежението, което има върху Лудогорец да спечели отново титлата му харесва.

"Разбира се, че искам да спечеля тази титла. Точно както спечелих титлите с Аякс (три броя). Това е чудесно преживяване. Не само спечелването на трофея, но и пътят към него. Българските фенове са също много фанатизирани и очакват победи и трофеи от нас. От Аякс вече съм свикнал с този натиск и е прекрасно да го чувствам отново", категоричен бе той.

Лукоки призна, че се чувства добре в България и в Лудогорец и би се върнал в Холандия само ако има оферта от клуб от Топ 5.

"Животът тук е доста скучен. В Амстердам живеят приятелите ми, детето ми... Това е една от причините, поради които бих искал да се върна в Холандия, но само в клуб от Топ 5", каза крилото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички