Лудогорец започна сезона с трудна победа у дома над Етър


Лудогорец започна сезона с трудна победа у дома над Етър
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

6316 0

След като вчера бе даден старт на сезон 2018/2019 в Първа лига, днес по терените в България се играят още две срещи. Шампионът Лудогорец започна с трудна победа у дома над Етър с 1:0.

Играчите на Пауло Аутори бяха по-добрият тим на терена в Разград, но не успя да стигне до второ попадение. Единственият гол падна още в 3', когато Вандерсон завърши бърза атака след грешка в защитата на "болярите".

В заключителните минути се стигна и до най-спорната ситуация, при която защитник на "орлите" игра с ръка след изпълнение на свободен удар, но сигнал за ново нарушение не последва.

Срещата започна отлично за домакините и малко преди да изминат 3' Лудогорец поведе. "Орлите" откраднаха топка дълбоко в половината на Етър и организираха бърза атака, която изведе Вандерсон от дясно на вратата, а ударът на последния попадна в целта - 1:0.

Лудогорец продължаваше да натиска в срещата и да търси второ попадение. Върджил Мисиджан бе изведен от ляво на атаката, като той напредна в наказателното поле и опита удар в близкия ъгъл, но Иванов покри добре и спаси тима си от второ попадение.

През втората част играчите на Пауло Аутори продължиха да атакуват, но стражът на "болярите" продължаваше с добрите спасявания и не допускаше втори гол. Най-добрата възможност се откри пред Мисиджан в 52', като той не успя да засече успоредно центриране на около 2 метра от вратата на Етър.

7' преди края на срещата Етър създаде най-чистото си положение. Появилият се като резерва Варела започна често да тормози защитата в зелено, като проби по левия фланг и реши да върне в наказателното поле, където на удобна позиция чакаше негов съотборник, но бранител на Лудогорец успя да изчисти топката в корнер.

В 88' се стигна до най-спорното положение, като Етър получи право да изпълни пряк свободен удар. Капитанът Стоянов застана зад топката и при удара кълбото срещна ръката на играч в зелено, но не последва сигнал за нов наказателен удар.

Съставите на двата тима:

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 6. Натанаел, 4. Сисиньо, 30. Моци, 90. Форстър, 8. Лукас Саша, 18. Дяков, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 93. Мисиджан, 28. Кешерю
ЕТЪР: 1. Иванов, 25. Стоянов, 21. Василев, 14. Скерлев, 30. Атанасов, 5. Сърмов, 20. Пехливанов, 8. Руменов, 92. Почански, 9. Петков, 73. Стоянов

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 6. Натанаел, 4. Сисиньо, 30. Моци, 90. Форстър, 8. Лукас Саша, 18. Дяков, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 93. Мисиджан, 28. Кешеру

ЕТЪР: 1. Иванов, 25. Стоянов, 21. Василев, 14. Скерлев, 30. Атанасов, 5. Сърмов, 20. Пехливанов, 8. Руменов, 92. Почански, 9. Петков, 73. Стоянов

Преди мача

Шампионът на България Лудогорец започва днес защитата на титлата си. Отборът започва сезона с нов треньор в лицето на Пауло Аутори, както и новооткритата трибуна за гости. Тимът вече изигра два официални мача през сезона, като спечели в първия квалификационен кръг на Шампионска лига срещу Крусейдърс с общ резултат 9:0.

На "Разград Арена" пристига тимът на Етър. "Болярите" се върнаха в Първа лига през миналия сезон, като запазиха мястото си в елита, след като завършиха с победа над Етър в баражите за оцеляване в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички