Лудогорец пропусна разгром в първия си мач от Шампионска лига (ВИДЕО)


Лудогорец пропусна разгром в първия си мач от Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

5198 0

Лудогорец започна отлично петата си поредна кампания в Шампионска лига, след като пропусна да нанесе разгром на черногорския Младост (Подгорица) в Разград и се задоволи само с победа 2:0.

Още в 12-ата минута играчите на Георги Дерменджиев поведоха в резултата след точно изпълнена дузпа от Козмин Моци за нарушение в наказателното поле срещу Джоди Лукоки.

В 26-ата минута самият Лукоки се разписа за 2:0, след като довкара кълбото в опразнената врата при париран изстрел на Джонатан Кафу. Лудогорец имаше подчертано предимство на терена през целия мач и създаде още много положения, но с пропуски се отчетоха Натанаел, Марселиньо, Вандерсон, Кафу и най-вече Лукоки.

В крайна сметка преднината на Лудогорец преди реванша е достатъчно комфортна, за да може тимът на Дерменджиев да се счита за почти сигурен участник в третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Реваншът в столицата на Черна гора е на 19 юли от 21:45 часа.

Лудогорец започна много по-силно мача и от самото начало не само осъществяваше териториален натиск, но и пробваше с разнообразни атаки да притеснява съперника.

Първите удари не намираха очертанията, като основно Марселиньо пробваше мерника си от далечна дистанция.

В 13-ата минута обаче дълго подаване достигна до Джоди Лукоки в пеналтерията, който изпревари Игуманович за топката, а бранителят на Младост го спъна - дузпа.

Козмин Моци бе безпогрешен от бялата точка и даде заслужен ранен аванс на Лудогорец - 1:0.


GOAL (Cosmin Moti) Ludogorets 1 - 0 Mladost... by worldfoot

Малко след попадението Вандерсон с чудесен далечен изстрел провокира добра намеса от страна на вратаря Люлянович. В 18-ата минута пък Пластун също затрудни до крайна степен стража на Младост след центриране от корнер, а Марселиньо не можа да осъществи добавка.

В 27-ата минута Вандерсон изведе отляво Натанаел в празното пространство на фланга. Последва центриране в наказателното поле, което Кишада засече с глава, но вратарят спаси. Лукоки обаче се оказа най-бърз в малкия пенал и се разписа пред опразнената врата за 2:0.

Засада лиши Лудогорец от трети гол в 35-ата минута, когато Лукоки прати кълбото успоредно на голлинията, а Кафу се размина с него. Вандерсон бе точен отблизо, но преди това бе вдигнат флаг за засада на Кафу... 

Секунди по-късно Марселиньо и Кишада в рамките на няколко мига пропиляха от чиста позиция възможността да се разпишат за 3:0.

В крайна сметка Лудогорец се оттегли на почивка с добър аванс, като можеше да нанесе още през първата част разгром на съперника. Владо Стоянов така и не докосна топката, а Младост изпълни само един безобиден корнер в самия край.

Първите 10 минути на втората част преминаха в същото русло - Лудогорец отправи три опасни удара набързо чрез Кафу и Марселиньо на два пъти.

До 60-ата минута Лудогорец изтърва още две чисти положения - Натанаел от фаул прати кълбото на сантиметри то гредата, а малко по-късно същото направи Кафу.

Лудогорец понамали темпото в следващите мигове, а в 75-ата минута Владислав Стоянов игра с топката за първи път, за да отклони центриране в наказателното си поле.

В 80-ата минута Натанаел с ново добро изпълнение на фаул от 20 метра спрямо голлинията прати топката в страничната греда и в аут.

180 секунди по-късно Кафу свали топката в пеналтерията на чиста позиция фронтално срещу вратата за Лукоки. Той опита да скъса мрежата с мощен шут, но се изложи, защото не намери очертанията на рамката!

В крайна сметка, въпреки големия брой пропуски, Лудогорец спечели достатъчно убедително с 2:0.

Стартов състав на Лудогорец:

Владислав Стоянов; Сисиньо, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел; Светослав Дяков, Марселиньо; Жуниор Кишада, Вандерсон, Джоди Лукоки; Джонатан Кафу

Състав на Младост:

Люлянович, Лакич, Новович, Копитович, Игуманович, Райчевич, Капойтович, Влясавлевич, Петрович, Джуришич, Бурзанович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички