Лудогорец е аут от Лига Европа след ново равенство с АЕК Ларнака


Лудогорец е аут от Лига Европа след ново равенство с АЕК Ларнака
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

9381 0

Лудогорец завърши 0:0 с АЕК Ларнака и българският шампион е аут от Лига Европа. В другия мач от група А Байер Леверкузен победи Цюрих с 1:0 и двата тима се класираха напред с по 9 точки. Лудогорец и АЕК с по 2 точки нямата никакви шансове и само ще доиграват до края на борбата в групата.

Двата отбора направиха равностоен двубой, като имаха своите добри възможности, но не успяха да се възползват от тях. Към края на първата част Моци нацели напречната греда. През целия двубой обаче Лудогорец така и не успя да намери своята игра, и изпитваше големи затруднения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От самото началото на срещата двата отбора показаха, че ще хвърлят всички сили, за да стигнат до трите точки. В 3' Ренан допусна много груба грешка. Вместо да даде на Недялков, който бе до него, реши да търси друг играч и така топката попадна в Акоран, чийто удар обаче не бе точен.

В 6' гостите сътвориха нова опасност, но Жан-Люк не успя да преодолее вратаря Ренан. В 13' Тричковски изпулни опасен фаул, но топката мина съвсем близо встрани от вратата на Лудогорец. В 16' Марселиньо получи добър шанс, излизайки пред вратата на АЕК, но ударът му бе много неточен. 

В 24' хубаво подаване на Натанаел намери Лукоки, но сантиметри не му достигнаха, за да засече топката. Гостуващият отбор успяваше да задържи повече топката и стоеше много добре на терена. Най-големите проблеми създаваха през лявата зона и оттам идваха най-опасните ситуации.

В 37' топката бе насочена към Игор Силва от ъглов, който стреля по земя, а Ренан изби с пръсти в нов корнер. 4 минути преди края Сисиньо нахлу по десния фланг и намери Кешеру, но той не успя да уцели вратата на АЕК.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И второто полувреме запази ритъма от първата част, като и двата тима опитваха да вкарат, но без особено успех. В 52' Моци и Яну получиха жълти картони заради разправия между двамата.

В 63' Марселиньо стреля от дистанция, но далеч от целта. В отбора на Лудогорец се личише много брак в действията и не успяха да намерят своята игра. В 74' Марселиньо стреля много опасно, Рамирес извади в корнер. Малко след това при последвалия корнер Моци нацели напречната греда.

Във финалните 10-ина минути разградчани опитаха да натиснат съперника си. В 78' имаше съприкосновение между Гарсия и Сисиньо в наказателното поле, но реферът прецени, че не трябва да се отсъжда дузпа. В добавеното врее Швиерчок стреля от фаул, но право в стената. 

ПРЕДИ МАЧА

Двубоят е от изключителна важност. Само с победа тази вечер единият от двата тима може да съхрани макар и малки шансове да продължи в турнира и напролет. За целта обаче трябва да бие и занапред.

Треньорът на "орлите" Антони Здравков няма кадрови проблеми и ще пусне всичко най-добро, с което разполага, въпреки че в неделя му предстои нелек тест в Първа лига - домакинство на Берое. Марселиньо обаче ще трябва да внимава с действията си, защото виси с жълти картони. При получаването на такъв той ще пропусне гостуването на Леверкузен в края на месеца.

АЕК излиза на "Лудогорец Арена" за първа победа като гост в групова фаза в евротурнирите в историята си. Треньорът на тима Андони Ираола обаче е разколебан около избора си на стартов състав. Той се двоуми дали да заложи на единайсеторката си от сблъсъка с АЕЛ (0:1) през уикенда, която е и оптималната му, или да прибегне до ротации.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешеру

АЕК Ларнака: 25. Рамирез, 2. Силва, 5. Моисов, 8. Акоран, 12. Тричковски, 13. Хавел, 15. Гарсия, 18. Гонзалес, 19. Йоану, 21. Жан-Люк, 99. Жиану

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички