Кешеру в Румъния: Не мислете, че е лесно да се вкарва в България


Кешеру в Румъния: Не мислете, че е лесно да се вкарва в България
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1361 0

Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру може да е със затихващи функции в националния отбор на Румъния, но това не намалява огромния интерес към него.

Медиите на север от Дунав подготвиха материал за голмайстора на Първа лига, в който Кешеру говори за представянето си у нас. На него и Румъния им предстои световна квалификация срещу Дания на 26 март от 21:45 часа. 50-хилядният национален стадион в Букурещ бе напълно разпродаден за 5 дни, което е в ярък контраст с умерения интерес към двубоя България - Холандия.

Кешеру ще започне като титуляр срещу Дания. Румънците ще играят в схема 3-4-1-2, като Клаудиу ще си партнира на върха на атаката с Николае Станчу (Андерлехт). Местните медии анализират по адрес на Кешеру: "Бяха времена, в които националният отбор започваше с Кешеру. Но с издигането на флорин Андоне (Ла Коруня) и Денис Алибек (Стяуа) мястото на Клаудиу изстина. И макар да вкарва много за Лудогорец, Кешерю не е сред любимците на селекционера Кристоф Даум. Сега обаче германецът като че ли няма избор, защото нападателят е с 19 шампионатни гола, а това е трудно да се игнорира", пише "Тема спорт".

Самият Кешеру пък коментира: "Старая се да не обръщам внимание на теченията ми в Лудогорец. Няма никаква разлика между българското и румънското първенство. Не мислете, че е лесно да се вкарва в България. Готов съм да свърша своята работа срещу Дания. И двата отбора излизаме на нож за победата. Няма място за отстъпване. Не виждам защо да не играя аз вместо Алибек", казва Кешерю.

Румънецът, който има договор до 2018 година с разградчани, споделя още, че е впечатлен от крайбрежието на България. "Пейзажите тук са страхотни, гледам да ходя на Черно море възможно най-често. Бил съм в Златни пясъци и Бургас. Това е различен свят, изключително красиво е! Чувстваш се все едно си в Канкун (Мексико) или в Доминиканската република. Морската ивица на България е като курорт в Карибите", сравнява Кешерю. Той се заканва и да вкара гол от дузпа на Дания, ако се отдаде такава възможност. Под рамката на скандинавците ще е Каспер Шмайхел (Лестър). "Винаги бих се наел да бия дузпа на Шмайхел. Нямам проблем да поема отговорност", категоричен е Кешеру.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички