Философът Аутори: Фаворит срещу Леверкузен? Зависи от два фактора


Философът Аутори: Фаворит срещу Леверкузен? Зависи от два фактора
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1247 0

Старши треньорът на Лудогорец Пауло Аутори даде пресконференция преди старта на кампанията на българския тим в Лига Еворпа. И в типичния си философски стил и усмивка на уста обясни, че фаворитът в предстоящия мач срещу Байер Леверкузен се определя от два фактора - традиции и моментно състояние.

"Дали се срещат двата фаворита в групата? Да си фаворит може да се каже по два начина - по традиция или в момента. Ние трябва да уважаваме традицията и да имаме предвид момента, в който се намираме", започна бразилският специалист, подчертавайки факта, че отборът се изправя срещу един много силен съперник от топ шампионат като този в Германия.

"Смятам, че за Лудогорец е един добър момент да се изправи срещу отбор с толкова много традиция в историята си. Защото имаме съперник от Бундеслигата, а това е един шампионат с много висока и силна конкуренция".

Бразилецът обаче е на мнение, че точно този двубой е ключов за Лудогорец да докаже, че е готов да се справя с подобни тежки предизвикателства.

"Откакто съм тук и имам удоволствието да работя с този отбор, винаги съм казвал, че трябва да бъдем един конкурентен отбор. И смятам, че сега е правилният момент да се докажем като такъв. Като всеки един треньор и аз желая да започнем с победа, още повече срещу такъв отбор като Байер Леверкузен. И смятам, че ще се справим", допълни шампионът на Копа Либертадорес с Крузейро.

Докато Лудогорец се готви за мачовете си в Лига Европа, бивш български национал отправи сериозни обвинения към клуба. Той призна в интервю за съмнителни и скандалани пракитики, които използва Лудогорец, за да печели мачовете си (четете подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички