Дербито на върха, което може да покаже реалността и за Левски, и за Лудогорец в първенството


Дербито на върха, което може да покаже реалността и за Левски, и за Лудогорец в първенството
Снимка: Официален сайт на Левски

2896 0

Тази вечер е голямото дерби на върха в Първа лига. Лудогорец посреща Левски от 20 часа на "Лудогорец Арена". "Сините" имат голям шанс пред себе си, а именно да увеличат преднината си на 5 точки пред разградчани при успех. Лудогорец пък може да мине съперника си по точки, ако спечели срещата. Срещата може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

И двата отбора имаха две седмици почивка заради паузата за националните отбори. И Славиша Стоянович, и Пауло Аутори имаха също на разположение достатъчно време, за да сформират своята тактика и подход за днешната среща. Макар и на толкова ранен етап в първенството двубоят е от особена важност, тъй като отдавна не е имало толкова оспорван шампионат, макар да предстоят още много важни мачове.  Еуфорията сред феновете на Левски е голяма. Билетите бяха разграбени за няколко дни, а днес в продажба ще бъдат пуснати 400 на касата в Разград. Със сигурност капацитетът от над 2000 на гостуващия сектор ще бъде ще бъде запълнен.

"Сините" привърженици обаче бяха сериозно разгневени, след като разбраха, че Георги Кабаков е назначен за главен съдия. Реферът е сериозно недолюбван на "Герена", като преди време дори имаше и декларация от клуба, че не желаят той да ръководи мачове на "сините". Феновете също публикуваха декларация след назначаването му, в която меко казано показаха недоверие към него. 

ЗАЩО "СИНЯ" БЪЛГАРИЯ СКОЧИ СРЕЩУ ГЕОРГИ КАБАКОВ?

СИТУАЦИЯТА В ЛЕВСКИ

"Сините" са на крилете на вдъхновението след идването на Славиша Стоянович. До този момен под негово ръководство отборът има само една загуба от Локомотив в Пловдив. Специалистът върна усмивките в съблекалнята, както и атакуващия футбол, който е заложен във философията на клуба. За Левски това е третият двубой от една много тежка серия, от която до този момент върви добре. 

ЕТО КОИ ФУТБОЛИСТИ В СИНЬО ЩЕ ТЪРСЯТ ПОБЕДАТА В РАЗГРАД

Първият мач бе срещу ЦСКА, който тест бе взет успешно и завършил с 3 точки. Последвалият мач срещу Славия също бе отличен за "сините" и сега остава може най-тежкият тест от тази серия с 3 трудни мача. Левски има една победа срещу Лудогорец в Разград през 2013 година, като успех днес ще вдъхне още по-голяма самоувереност на тима, макар и хикс също да влиза в сметката на тима от "Герена". 

В навечерието на мача бе съобщена още една чудесна новина за "синя" България. Голямата звезда на тима Габриел Обертан се е разбрал за нов договор с клуба и ще преподпише за още 2 години. Той е от изключителна важност за състава на Стоянович и се очаква всички останали с изтичащи договори - Цветкович, Яблонски и Кабрал също да преподпишат. 

Относно кадровите проблеми в лагера на столичани преди Лудогорец, те не са никак малко. Най-големият проблем е с Паулиньо, който за трети път страда от контузия от началото на сезона. Бразилецът попадна в групата, но до последно ще се мисли дали ще влиза в игра. улиньо и Богдан Вашчук също имаше контузия, но намери ямсто в групата. Със сигурност на терена ще бъде Давид Яблонски, за когото имаше информации, че има някакви болежки. За първи път в групата на "сините" е новият нападател Луан Виана, който може да направи дебют. Виана или Паулиньо ще отпадне в последния момент, тъй като в момента се надвишава квотата за играчи извън ЕС.

СИТУАЦИЯТА В ЛУДОГОРЕЦ

От лагера на разградчани дойдоха две изненадващи новини по време на паузата. Раздялата с треньора Пауло Аутори и спортният директор Методи Томанов. Бразилският специалист е пожелал сам да напусне Лудогорец, което със сигурност е изненадало ръководството, тъй като наскоро обявиха пълната си подкрепа въпреки не чак толкова добрите резултати. 

ОБЯВИХА МНОГО ИНТЕРЕСНА ПРИЧИНА ЗА НАПУСКАНЕТО НА АУТОРИ

Аутори ще напусне Разград именно след мача с Левски и това ще бъде неговият бенефис. Неговото място ще заеме досегашният му помощник Антони Здравков. Бразилският специалист успя много бързо да спечели съблекалнята на своя страна, което означава, че футболистите ще направят всичко по силите си, за да го изпратят с успех. Самият капитан Светослав Дяков разкри, че всички са били много изненадани от неговото решение и дори се опитали да променят мнението му. Това е нещо, което много трудно се постига, от който и да е треньор, особено когато съблекалнята е пълна със звезди с труден характер.  

Иначе относно проблеми с контузии при "зелените"  - всички футболисти от седемкратните шампиони са на линия с изключение на трайно контузените Владислав Стоянов, Абел Анисе и Драгош Григоре. Интересна подробност е, че въпреки 5-те си поредни в първенството, разградчани са допуснали гол във всяка една среща.

ДЯКОВ РАЗКРИ ЗАЩО ВСИЧКИ СЪЖАЛЯВАТ ЗА НАПУСКАНЕТО НА АУТОРИ

Друго, което не е за подценяване като е, че само няколко дни след двубоя с Левски, в четвъртък, Лудогорец гостува в Лига Европа на АЕК Ларнака. Това е двубой, който дори е още по-важен за шампионите. В първите си два мача нямат нито една спечелна точка и ако искат да излязат от групата си, то със сигурност трябва да търсят победата. 

Легендата на българския футбол Наско Сираков също коментира дербито между двата тима. Той изрази интересно мнение относно това за кой е по-важен мачът. Прочетете какво каза Сираков в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички