Ювелирно изпълнение от 50 метра реши дербито на Пловдив


Ювелирно изпълнение от 50 метра реши дербито на Пловдив
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

7081 0

С неописуемо красиво изпълнение на Тодор Неделев в дербито на Пловдив Ботев подпечата победата с 2:0 над Локомотив на стадион "Лаута" във вторник вечер. Националът вкара брилятен гол от центъра на терена, с което прекърши амбициите на "смърфовете" са обрат в дербито от Първа лига.

Първата част премина при разменена доминация на двата отбора, а Анте Аралица изпусна най-доброто положение в полза на Локомотив в средата на полувремето, когато изпусна сам срещу Даниел Кайзер.

Началото на вторите 45 минути ощастливи "канарчетата", след като Димитров засече отлично центриране на Тодор Неделев и даде аванс на своя тим. В 66' пък Неделев вкара гола на годината в българския футбол, след като от централния кръг на терена успя да прехвърли по страхотен начин Мартин Луков и се разписа за крайното 2:0 в полза на "жълто-черните".

Успехът на възпитаниците на Николай Киров прати тима на 4-о място в класирането с 32 точки - 2 повече от Берое. В същото време поражението отдалечи Локомотив от топ 6. Отборът, който единствен през този сезон постигна победи над Левски и Лудогорец, е с 22 точки - на 5 от топ 6, който се затваря от Черно море (27 пункта).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна и веднага към терена полетяха няколко бомбички и димки, което наложи появата на пожарникар на терена. До него пък гръмна още една бомба, докато той гасеше тази, паднала в наказателното поле на Ботев (Пловдив). Първото опасно положение в мача беше пред вратата на "смърфовете", след като Лъчезар Балтанов намери пространство пред наказателното поле и стреля в долния десен ъгъл, но Мартин Луков съумя да избие в корнер

Само 2 минути по-късно Тодор Неделев центрира топката отлично в наказателното поле от пряк свободен удар. Коженото кълбо премина през куп играчи, които не успяха да го засекат, но Радослав Терзиев успя да го върне пред вратаря. Защитата на Локомотив обаче се справи добре и неутрализира опасността.

В 22' домакините имаха най-големия шанс за гол от началото на мача. Анте Аралица премина като на парад през защитата на Ботев и се озова сам срещу вратаря. Той чукна топката надясно, за да има по-добър ъгъл за изстрел, но това позволи на Кайзер да скъси ъгъла и да парира последвалия удар на централния нападател - отлична проява на новия титулярен страж на "канарчетата".

В 28' Локомотив успя да вкара гол, след като Анте Аралица отново беше с ключова роля в нападението. Той изведе Буна по дясното крило, който веднага пусна остър пас за Посинкович. Последният прати топката във вратата, но попадението беше отменено заради минимална засада на автора на гола - все още 0:0 на "Лаута".

8 минути по-късно и гостите имаха шанс да стигнат до попадение, след като Неделев пробва да изненада вратаря от пряк свободен удар, но Луков боксира в корнер. От ъгловия удар Неделев отново пробва изстрел, но отново стражът на домакините беше готов и отрази.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на старта на вторите 45 минути Ботев (Пловдив) успя да открие резултата. В 48' Тодор Неделев центрира отлично от корнер, а най-високият играч на Ботев - Кристиан Димитров, беше оставен абсолютно непокрит в наказателното поле. Димитров се засили от втора позиция и стреля силно с глава, реализирайки първия гол в мача, докато Езе и Везалов се спогледаха за това кой е трябвало да попречи на защитника на "канарчетата" - 0:1.

Малко след попадението като по-чудо не беше изгонен Стивън Езе, който влезе много грубо в краката на съперников футболист. Това запази паритета между двамата отбора, но не се оказа решаващо за крайния резултат.

В 66' се стигна до един от най-красивите моменти в българския футбол изобщо през последните години. Тодор Неделев получи топката в центъра на терена. Той видя, че Луков се е пласирал далеч от вратата си и веднага пробва прехвърлящ удар от около 50 метра - Луков беше преодолян, а топката се озова в мрежата - 0:2 след фамозен гол на Неделев.

До края на мача "смърфовете" имаха няколко възможности да вкарат поне почетен гол, но такъв не падна - 0:2 краен резултат.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:
ЛОКОМОТИВ: Луков, Абдулхани, Георгиев, Езе, Везалов, Банович, Умарбаев, Илиев, Буна, Посинкович, Аралица
БОТЕВ: Кайзер, Перейра, Пиргов, Димитров, Минев, Терзиев, Юсеин, Балтанов, Неделев, Афонсо, ВутоСЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:

ЛОКОМОТИВ: Луков, Абдулхани, Георгиев, Езе, Везалов, Банович, Умарбаев, Илиев, Буна, Посинкович, Аралица

БОТЕВ: Кайзер, Перейра, Пиргов, Димитров, Минев, Терзиев, Юсеин, Балтанов, Неделев, Афонсо, Вутов

ПРЕДИ МАЧА

Домакинът в днешния двубой Локомотив (Пд) е в серия от 4 мача без победа и с 22 събрани точки се намира на деветата позиция в класирането. Ботев е със 7 точки повече и заема петото място, като е много близо до топ 4 в Първа лига.

Гостите нямат проблеми с контузени футболисти, нито с наказани такива. В лагера на Локо обаче имат и контузен - Милош Петрович, и наказан - Йоспи Томашевич. След изтърпяно наказание пък в състава се завръща нападателят Анте Аралица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички