"Синя" легенда: В Левски е време за юношите, не за чужденци


"Синя" легенда: В Левски е време за юношите, не за чужденци

1428 0

Легендата на Левски Николай Илиев разкритикува ръководството на клуба заради трансферната им политика на този етап. Както е известно, зимната селекция на "сините" до момента е съставена изцяло от чужденци.

"Предвид финансовото положение в клуба недоумявам защо се вземат чужденци, вместо да се даде шанс на юношите. С децата, които има в школата на отбора, едва ли резултатите ще са по-лоши от тези сега. На няколко пъти Левски беше в зоната на изпадащите, да не го забравяме това. Сега е времето да се дава шанс на юношите, а не да се взимат различни чуждестранни играчи", заяви Илиев пред "Мач Телеграф".

"Тази политика на клубовете е причина първенството ни да бъде толкова слабо и да е не просто сред последните в Европа, но вероятно и сред опашкарите по света. Това резултира и върху трагичното представяне на националния отбор. Тук не говоря само за Левски, а за всички отбори в първенството. Българите остават на заден план, а на тяхно място влизат чужденци. И после се питаме защо на национално ниво нямаме резултати?! Слабо първенство, слаб национален отбор", категоричен бе бившият защитник.

"Не знам дали Станимир Стоилов и Наско Сираков са точните хора за Левски. Това ще се види след време. Аз лично им стискам палци и се надявам да им се получи. Но трябва да се намери начин този клуб да се стабилизира финансово. Не може да се разчита само на помощта на публиката. Феновете направиха чудеса, но не може само на тях да се разчита. "Сините" имат нужда от спонсори и постепенно тези дългове, които вече сигурно са 30-40 милиона, да се изчистят. Или другата опция е да се тръгне от долните групи", каза още легендата. А ето кой може да стане петото зимно попълнение на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички