"Левски" се обръща към ФИФА за картотека на Адениджи


"Левски" се обръща към ФИФА за картотека на Адениджи
Снимка: Официален сайт "Левски"

889 0

Ръководството на Левски ще поиска служебна картотека от ФИФА за нападателя Бабатунде Адениджи, ако от бившия клуб на нигериеца Съншайн Старс не спрат да си измислят оправдания и да не изпращат жълтата му карта. 20-годишният футболист пристигна на "Герена" преди две седмици, а на 17 февруари подписа тригодишен договор със "сините". Само след няколко тренировки с тима Тунде попадна в разширения състав за гостуването на Лудогорец. Спортно-техническия щаб планираше да го ползва като резерва при негативен резултат, но жълтата карта на играча не пристигна и той изгледа загубата с 1:2 от трибуните. Същото се повтори и в двубоя с Челно море, въпреки че на "Герена" имаха уверения от мениджъра му, че той ще получи права за срещата. Таранът бе с тима във Варна, но отново бе само зрител.

В Левски се надяват да уредят Адениджи за следващия мач с Монтана в сряда. Ако това не стане, от клуба ще потърсят помощ от световната централа.

Случаят с Тунде взе да напомня на тези с Атанас Курдов и Умар Диаби. Двамата централни нападатели пристигнаха в Левски през лятото. Те обаче имаха проблеми с бившите си клубове - съответно казахстанския Астана и словашкия Кошице. Поради тази причина тараните пропуснаха първите четири кръга от шампионата. Засега по същите стъпки е тръгнал и Бабатунде Адениджи.

"Сините" нямаха никакви проблеми с документацията на останалите шест зимни попълнения, които дебютираха за тима - защитниците Александър Александров и Сърджан Лукин, халфът Мехди Бурабия, крилата Франсис Нар и Джъстин Менголо, както и тарана Венцислав Христов.

Източник: Тема спорт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички