Автогол спаси Левски под дъжда срещу Локомотив


Автогол спаси Левски под дъжда срещу Локомотив
Снимка: Официален сайт на Левски

2204 0

Левски изигра един от слабите си и безидейни мачове от началото на сезона в Първа лига, но бе спасен от щастлив автогол в края на първото полувреме, за да спечели с 1:0 над Локомотив (Горна Оряховица) визитата в пловдивския парк "Лаута".

В 45-ата минута след центриране отдясно на Сашо Александров по най-нелепия начин Мартин Кавдански прати с глава топката в собствената си мрежа. Така усилията на домакините да противодействат на водача в класирането бяха опропастени и те се лишиха от залусжена точка под дъжда в Пловдив.

Левски пък прие с охота усмивката на съдбата и записа седма поредна победа в шампионата, като вече е единственият непобеден отбор в Първа лига. Той е и едноличен лидер с 20 точки, с което дръпва с 3 пред втория Дунав и с 4 пред Лудогорец и ЦСКА ("орлите" са с мач по-малко).

Локомотив (ГО) остава единственият тим без победа и със само 2 точки и реализирани общо 3 гола досега продължава да се намира на последната 14-та позиция.

В първите 20-ина минути темпото бе толкова ниско, че футболистите навярно са измръзнали под дъжда на терена в пловдивския парк "Лаута". Колоритната скромна агитка на Локо (ГО) бе доста по-интересна в началните мигове от действията на терена - нито едно положение, нито един удар, нито дори опит за изобретателност в първите етюди на мача.

Чак в 33-ата минута след поредното центриране от фаул около наказателното поле (домакините не се притесняваха да правят нарушения в тази зона по всяко време) се стигна до удар. Бабатунде Адениджи се извиси над всички и с глава насочи топката, но право в ръцете на Банков, като липсваше и сила.

В крайна сметка на левскарите не им стана по-лесно да организират атаките си и да застрашават съперника, като следователно пробваха уадри от далеч, но пак без никакъв успех.

И след като никой в синьо не можа да застраши Банков през първото полувреме, Кавдански с глава си отбеляза автогол в 45-ата минута и по най-глупавия начин опорочи труда на отбора си до момента.

След почивката играта бе доста по-раздвижена, като се активизираха и домакините. Адениджи с ранен изстрел тества уменията на Банков, а малко по-късно Владислав Узунов с диагонален шут откри сметката на Локо (ГО) в ударите, но не затрудни Йоргачевич.

След като натискът на домакините доведе само до напрежение, но не и до изстрели към "синята" врата, бе ред на Левски с няколко акции да напомни, че още може да контролира мача.

В края имаше емоции и пред двете врати, след като Kaвдански стреля с глава право в ръцете на Йоргачевич, а малко по-късно пропуск в една ситуация направиха последователно Сашо Александров и Роман Прохазка.

Състав на Локомотив (ГО): Банков; Цонков, Кавдански, Керчев, Д. Атанасов; Христов, Мечев; Кифуети, Узунов, Курьор; Генков

Състав на Левски: Йоргачевич; С. Алексаднров, Пиргов, А. Александров, Минев; Де Ноойер; Костадинов, Нар, Прохазка, Бурабия; Адениджи

Левски е единственият непобеден отбор у нас, след като през уикенда Дунав отстъпи на Ботев с 1:2, като ще се стреми не само да запази този си статут, но и да се откъсне на върха в класирането.

Досега "сините" и "драконите" доляха лидерството с по 17 точки, но Левски може да дръпне, ако надвие Локомотив. Лудогорец и ЦСКА са трети и четвърти с по 16 пункта ('орлите' са с мач по-малко).

Локомотив (ГО) в изминалите седем мача от първенството си заслужи славата на най-слабия отбор до момента в българския елит, като единствен досега няма победа и е само с 2 точки на последната 14-та позиция.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички