Заслуженият финал!


Заслуженият финал!
Снимка: Официален сайт на Левски

3066 0

Левски успя! Фенове и отбор изстрадаха заслуженото си класиране на финал за Купата на България. С общ резултат 4:2 „сините“ отстраниха отбора на ЦСКА и показаха, че приказките в последните месеци за съсредоточаване на всички сили към този турнир не са били напразни. Да, остава най-важният мач, финалът, но поне за две седмици всички на „Герена“ имат пълното право да се радват на успеха си.

Време беше отборът да спечели толкова важна битка на терена. За всички бе ясно, че „сини“ и „червени“ навлизат в поредица от 5 мача, в които може да се откъсне един явен фаворит. След първия мач ЦСКА победи с 1:0, макар и с известна доза късмет, на ужасния и наводнен терен на Националния стадион. Тогава Стамен Белчев и момчетата му бяха още дори в битката за титлата и донякъде се явяваха като фаворит в предстоящите срещи за Купата. Седмица по-късно обаче Левски показа най-сетне на феновете, че може да играе футбол, отборът има характер и мъжество, и взе преднина от 2 гола. В края на сезона Левски заприлича на отбор, а не трябва да се забравя, че това са футболисти, които играят заедно от по-малко от година и въпреки това само заради голямата селекция се очакваха моментални чудеса от тях. Отборът от „Герена“ продължава да показва две лица – едното, което е много приятно за гледане и другото, което се появява в първенството и може да скъса нервите и на най-спокойния фен.

Именно и заради това второ лице едва ли вчера на „Васил Левски“ е имало човек, който през няколко минути да не е следял таблото и да не му се е искало след гола на Жорди Гомес мачът да свърши. Левски обаче този път избяга от коронния си номер и макар с 10 човека, след червения картон на Хали Тиам, показа характер, който от много дълго време липсваше. И като стана дума за характер, няма как да се подмине играта на юношата на тима Иван Горанов, който и в двата мача за Купата, буквално „изора терена“ в опитите си да спре съперника. И успя. Именно при него пролича в каква помощ може да е конкуренцията на даден пост, защото само за няколко месеца след привличането на Афонсо Фигейредо, не само показа защо именно той трябва да е на терена, но и се превърна в любимец на публиката. Сред нападателите конкуренцията също не е никак малка, но Серджиу Буш определно показа, че той е правилният човек за мачовете с „червените“, като отбеляза 3 от попаденията в двата мача. Само допреди няколко месеца и той бе считан за една от издънките в селекцията, но играта му в последно време се подобри и това не остава незабелязано.

Освен отбора, критикуваният Делио Роси след мача показа също, че и той има една друга страна, много по-емоционална, която се понрави на феновете. За критиците не е ясно. Все още нищо не си казали. Толкова искрен и сърцат Роси след двубоя със сигурност никой не е очаквал. По време и на самия двубой италианецът показа колкио важен е този мач, а реакциите му говореха сами. Сега остават едва 5 мача от първенството, в които ще опита заедно с отбора си да се върне на трето място, и един финал, който може не само да осмисли сезона, но и да се окаже един сериозен трамплин в изсрастването на отбора.

Финалът е на 9 май, само след две седмици, в които цяла „синя България“ ще мечтае . Съперникът е Славия и с Левски ще изиграят най-старото столично дерби с един по-особен заряд. Едва ли има фен на „сините“, който не си спомня трагичния за тях мач с „белите“ през 2013 година, когато на „Герена“ пропуснаха шанса си да станат шампиони. Това със сигурност е най-добрата възможност от тогава да опитат поне отчасти да изтрият този болезнен спомен и да направят нов. Защото болезнените спомени в последните години не са никак малко, а както и вчера феновете на Левски написаха „Най-тъмно е преди зазоряване“...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички