Стоянович отсече - надява се на повече българи и бърза селекция в Левски


Стоянович отсече -  надява се на повече българи и бърза селекция в Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

2023 0

Някои футболисти си правят реклама на гърба на Левски, а "сините" трябва да се разбързат със селекцията и освобождаването от ненужните футболисти. Това бяха част от акцентите по време на пресконференцията на Славиша Стоянович след първата тренировка на "сините" за сезона. 

Сръбският специалист настоява час по-скоро Левски да се освободи от ненужните футболисти и селекцията да бъде завършена. В същото време той имаше ясно послание за спекулациите в медиите за евентуално завръщане на Валери Божинов.

"Всичко опира до финансите. Не можеш да държиш 28 футболисти и в същото време да докараш още четирима. Трябва да се освободят места. Трябва да вървим крачка по крачка. Изгубихме фокус, но ще видим накрая дали сме успели да постигнем нещо. Клубът знае кои футболисти искам. Появиха се информации за футболисти, които си правят само реклама. Валери Божинов и Иван Бандаловски са добри футболисти и ги знам още от времето, когато играха в Партизан", каза треньорът.

Стоянович отсече, че краят на сезона е бил слаб за отбора и ще изисква играчите на тима да се представят на ниво не по 50-60 минути, а през пълното времетраене на футболната среща.

"Левски трябва да играе добър футбол не само 50 или 60 минути, а 90 минути. Има много добри отбори и директни конкуренти, срещу които трябва да покажем добра физика и тактика. Имаме отбор и организация. Когато нещо не се получава обаче, трябва да направим промени, за да бъдем по-силни. Хората ни подкрепят. Феновете показват подкрепата си към мен, футболистите и фланелката. Димитър Иванков обича Левски и е боец. Той ще помогне на отбора. Дал съм списък с футболистите, които искам, но засега е направено малко", отсече наставникът и поясни какво трябва да се случи със селекцията в следващите дни.

"Ще видим на кои позиции ще привлечем нови попълнения. Трябва да има повече българи в състава и да се търсят добри състезатели. Едно е да кажа какво искам, но друго е какво ще се случи. Имал съм ситуации, в които съм стигал до Шампионска лига с Цървена звезда, но заради отнет лиценз не участвахме. Да се надяваме, че този път няма да се случи. Знам, че има интерес към нашите футболисти, но ще видим кои ще си тръгнат. Не искам да поставям условия. Знам как искам да работя. Завършихме първенството на 15 декември, а на 16 се срещнахме с ръководството, за да обсъдим изминалия полусезон. Тогава си казахме всичко. Всичко може да се случи във футбола и да загубим някои мачове. Искам да постигна нещо с Левски. Не съм дошъл тук и да си тръгна, без да направя нещо с клуба", коментира Стоянович. Какво трябва да се промени в Левски през 2019 година вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички