Спас Русев привиква Делио Роси в петък


Спас Русев привиква Делио Роси в петък
Снимка: Официален сайт на Левски

2246 0

Собственикът на Левски Спас Русев привиква ръководството и треньорския щаб на среща в петък. На нея треньорът Делио Роси ще трябва да даде отчет за свършеното през сезона. Под ръководството на италианеца сините не успяха да спечелят Купата на България - загубиха финала от Славия с 2:4 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време и продълженията).

Роси обаче все още може да изпълни поставената му цел - да класира тима за Лига Европа. Това ще стане, ако тази вечер "сините" победят Черно море. На срещата с боса ще стане ясно какви средства ще бъдат отпуснати за селекция. Роси ще трябва да каже кои футболисти държи да останат в състава и кои ще трябва да си търсят нови клубове. В момента има доста играчи с неясен статут. От клуба пробват да удължат договорите на Роман Прохазка и Васил Панайотов, чиито контракти изтичат. Словакът има доста предложения от чужди клубове. Мениджърът му вече води преговори с чешкия шампион Виктория Пилзен. Към Панайотов също има интерес от чужбина, пише "Тема спорт".

Като преотстъпени на „Герена" играят халфовете Кали Тиам и Антонио Вутов. Първият е под наем от унгарския МТК, а вторият - от италианския Удинезе. Сините имат принципна договорка с клуба от Букурещ да откупят сенегалеца, както u да подпишат договор с дефанзивния полузащитник за 3 години. Разговори за Вутов все още не са водени. В тима има и такива, които не попадат в плановете на Делио Роси. Такъв е румънецът Нелуц Рошу. Тепърва ще се уточнява и кои от преотстъпените играчи ще се завърнат на „Герена". Такива има около десет играчи в Първа и Втора лига. На срещата утре Делио Роси трябва да обяви и плановете си за подготовка. Ако Левски участва в Лига Европа, първият му официален мач ще е на 12 юли - тогава е първата среща от първия кръг на евронадпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички