Решаващият момент за "сини" и "червени" настъпи


Решаващият момент за "сини" и "червени" настъпи
Снимка: БГНЕС

1147 0

Днес от 18:30 часа е решаващата среща-реванш за Купата на България между Левски и ЦСКА. Двубоят е на Националния стадион "Васил Левски" и е изключително важен и за двата отбора. Първата среща завърши 0:2 в полза на "сините", но "червените" със сигурност ще опитат бързо да стопят преднината. Победителят от тази двойка ще се изправи на финала срещу отбора на Славия. 

Именно турнира за Купата е мястото, където в последните месеци Делио Роси и отборът му изцяло съсредоточиха силите си. Един трофей би осмислил изцяло сезона на "Герена" след близо 10-годишна суша. "Сините" имат добра преднина, но в мача за първенството срещу същия съперник показаха, че само за 9 минути може да допуснат два гола. Евентуално отличие от надпреварата осигурява и директна квота за Лига Европа за Левски, нещо, което през място в шампионата не е напълно сигурно. Отборът е на четвърто място на точка зад третия Берое и предстои директен сблъсък. За днешната среща италианския специалист има един много сериозен проблем, а именно липсата на десния бек Милош Цветкович. Той получи контузия по време на мача с Верея, спечелен с 2:0. Роси има три опции за негов заместник. Най-вероятно е неговото място да заеме Роман Прохазка, който и друг път е влизал в тази роля. Вторият вариант е португалецът Афонсо Фигейредо, а от ляво да е Иван Горанов. Третата опция пред Роси е юношата на тима Ивайло Найденов. Изненада преди двубоя бе, че в групата липсва Станислав Костов и така тимът има един нападател в лицето на Серджиу Буш. 

В другия лагер двубоя пропускат контузените Георги Китанов, Александър Дюлгеров и Укра. Добрата новина за Стамен Белчев е, че Кирил Десподов попадна в групата, който страдаше от контузия. Не е ясно обаче дали е напълно възстановен и до колко ще може да се включи в двубоя. ЦСКА, който доскоро бе и в битката за титлата в Първа лига, сега вече шансът за трофей  за тях остава Купата на България. Отборът изостава с цели 10 точки от Лудогорец и изглежда невъзможно тя да бъде стопена. "Червените" откриха последната си тренировка за фенове, които имаха възможността да подкрепят любимците си преди важния мач.

"Този мач е много важен, но трябва да бъдем спокойни. Трябва да намерим точния баланс между желание и емоции и да бъдем по-уверени. Два-три гола пасив се наваксват. Трябва да бъдем компактни и да мислим два хода напред, за да нямаме проблеми в защита. А напред съм сигурен, че ще вкараме. Не трябва да се съобразяваме с резултата", каза Стамен Белчев преди мача. Главен съдия на двубоя е Николай Йорданов.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички