Яблонски може да забави решаването на "вратарския проблем" в Левски


Яблонски може да забави решаването на "вратарския проблем" в Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

2184 0

Левски ще определи своя приоритет в зимната селекция според това дали ще се разбере за нов договор със защитника Давид Яблонски. Контрактът на чешкия играч изтича през лятото и до момента не е удължен. Ако клуб и играч не успеят да се разберат, Левски ще търси на първо място бранител през януари, пише "Тема Спорт".

Както е известно, при тези условия след Нова година Яблонски ще има право да преговаря с други клубове, а интерес към него не липсва. Полският Лех Познан му предлага по-изгодни условия от "сините", но условието им е да го привлекат безплатно през лятото.

Ако не се стигне до споразумение с Яблонски и той спре да бъде пускан в игра редовно, отборът ще "го закъса" на този пост. Известно е, че другият централен защитник, играещ във всеки мач - Холмар Ейолфсон, е аут до края на сезона след тежка контузия. В момента той е заместван в центъра на защитата от Нуно Рейш, който преди това играеше като опорен халф.

ПОЛСКИ ГРАНД ОПИТВА ДА ОТМЪКНЕ ЯБЛОНСКИ ОТ ЛЕВСКИ

Опция за центъра на отбраната е и Аймен Белаид. Тунизиецът с френски паспорт обаче колеблив в изявите си. А на всичкото отгоре е в същата ситуация като тази на Яблонски - договорът му изтича след края на сезона и няма изгледи да бъде подновен.

Иначе Левски планира да привлече вратар и централен нападател през януари. През сезона дотук под рамката заставаха Божидар Митрев и Мартин Полачек. И двамата обаче допуснаха много грешки, а наскоро треньорът Славиша Стоянович призна, че в тима има “вратарски проблем”.

От играчите на върха на атаката на ниво е само Станислав Костов - българинът дори надминава очакванията и до момента има 13 гола в Първа лига. Освен него "сините" разполагат и с трима чуждестранни централни нападатели - румънеца Серджиу Буш и бразилците Луан Виана и Ривалдиньо. Никой от тях обаче не се е разписал в елита този сезон.

Любопитни факти за Нуно Рейш можете да прочетете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички