Левски спря негативната серия, но може би даде свидна жертва за мача с ЦСКА


Левски спря негативната серия, но може би даде свидна жертва за мача с ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на Левски

2473 0

Столичният Левски прекъсна серията си от 6 мачс без победа в първенството. "Сините" победиха Верея на стадион "Георги Аспарухов" с 2:0. Головете отбелязаха Ейолфсон в края на първата част и Роман Прохазка в началото на второто полувреме.  Столичани взеха трите точки за първи път от 7 март, когато надвиха с 3:2 Черно море във Варна. Победата беше първа за 26-кратните шампиони в плейофите, където имаха едва една точка от четири мача.

Делио Роси обаче може да има сериозни проблеми преди реванша за Купата на България срещу ЦСКА, тъй като днес в 74' принудително бе заменен Милош Цветкович, който получи контузия при един от спринт. Ако той не се възстанови, това ще е изключително неприятна вест, тъй като той е несменяем титуляр и няма реален заместник. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата голова опасност в срещата бе за "сините" в 9'. Фигейредо центрира отляво в наказателното поле, където намери Прохазка, който засече топката с глава, но Цинцарски показа брилянтен рефлекс и изби топката.

След по-малко от минута отново Прохазка бе близо до гол, но шутът му мина близо до страничната греда. В 22' Кабрал отправи хубав удар, но топката се удари в мрежата, но от външната страна.

В 30' нова опасност за домакините, които установиха траен контрол на топката. След центриране от корнер на на Гомес Ейолфсон стреля с глава, но точно на голлинията вратарят Цинцарски изби топката. От Левски дори имаха претенции, че топката е преминала голлинията.

След няколко пропуснати шанса от тима на Делио Роси в 41' бранителят Ейолфсон откри резултата. След центриране на Прохазка исландецът засече топката - 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част също почна с доминация на домакините, като след няколко добри положения в 57' изключително активният Прохазка успя да се разпише. Вутов подаде хубав пас отляво, а Прохазка засече от точката за дузпата. 

В 74' се стигна до изключително неприятен момент за "сините", десният краен бранител и изключителн важен играч за отбора Милош Цветкович се контузи. Сърбинът по време на един от спринтовете си се свлече на земята, след което бе заменен от 16-годишния Томислав Папазов, който записа дебют в Първа лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Митрев, Цветкович, Белаид, Ейолфсон, Фигейредо, Тиам, Гомес, Прохазка, Вутов, Кабрал, Ст. Костов.

ВЕРЕЯ: Цинцарски, Тенев, Слаев, Мунин, Илиев, Бенгюзов, Мечев, Огнянов, Андонов, Станчев, Домовчийски.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски със сигурност извади сериозен късмет, че след дербито с ЦСКА клубът беше наказан само с 1 мач лишаване от фенове в домакински мач. Мачът с Верея обаче идва точно на време за водения от Делио Роси тим, който се представя много слабо в шампионата и е в серия от 6 мача без победа (4 загуби и 2 равенства).

Верея се очертава като абсолютния аутсайдер в първата шестица. Отборът се представя отчайващо, като имаше 5 поредни поражения, преди да запише равенство 2:2 срещу Ботев Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички