Полски и турски клубове напират за голмайстора на Първа лига


Полски и турски клубове напират за голмайстора на Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Левски

2503 0

Нападателят на Левски Станислав Костов е привлякъл интереса на няколко чуждестранни клуба. Сред тях е и полският Висла, който проучва при какви условия може да привлече голмайстора на "сините".

В момента Костов е водач в голмайсторската листа на Първа лига с 14 попадения, с едно повече от втория Клаудиу Кешеру. До края на есенния полусезон благоевградчанинът може да увеличи головия си актив и по този начин да покачи цената си. До края на годината на "сините" им предстоят още три двубоя - със Септември и Етър в столицата, както и срещу Берое в Стара Загора (15 декември).

13-ТЕ ГОЛА НА ГОЛМАЙСТОРА НА ПЪРВА ЛИГА ДОНЕСОХА САМО 3 ПОБЕДИ НА ЛЕВСКИ

Нападателят има договор с Левски за още година и половина. Той се присъедини към тима в началото на 2018-а и излезе на клуба без пари, след като преди това разтрогна договора си с благоевградския Пирин.

В началото на престоя си Костов често сменяше титулярното място с това на резервната скамейка. Бившият треньор на Левски Делио Роси ротираше нападателите, но повече минути от Станислав получаваше Серджиу Буш. През тази кампания ролите се смениха. А с идването на Славиша Стоянович българинът е избор №1 за върха на атаката.

В момента той на практика няма конкуренция за мястото в състава, тъй като Буш, Ривалдиньо и Луан Виана все още не са се разписвали в първенството този сезон.

Висла заема седмото място в полския елит. Тимът умее да вкарва - има 29 гола в 17 срещи, но пък и лесно допуска да му бъде отбелязано - инкасирал е 25 попадения. Освен от Полша интерес към Костов има и от турски клубове.

Доброто му представяне през годината доведе за Костов до увеличение на заплатата. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички