Паулиньо извиси Левски в Стара Загора, "сините" ще играят бараж навръх рождения си ден


Паулиньо извиси Левски в Стара Загора, "сините" ще играят бараж навръх рождения си ден
Снимка: Официален сайт на Левски

7058 0

Левски победи Верея с 2:0 в последния кръг на редовния шампионат. По този начин "сините" запазиха третото си място и ще играят бараж с Черно море за място в Лига Европа. Двубоят е навръх рождения ден на Левски - на 24 май, от 20:30 часа на стадион "Героги Аспарухов".

Попаденията отбеляза перлата в селекцията на столичани Паулиньо, който за пореден път направи силен мач. Вратарят на домакините Даниел Наумов също направи много впечатление, като спаси куп положения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата опасност бе за сметката на столичани, които днес играят с третия си екип - в сив цвят. Ривалдиньо  с пас, който бе засечен от Панайотов, от ударът му от малък удар излезе в аут.

В 12' Ивайло Найденов отне топката и напредна по фланга, комбинира с Прохазка, който върна към младока, но Иво Иванов с шпагат изчисти топката. Левски установи траен контрол върху играта, но без да създаде кой знае какви опасности, докато домакините изчакваха на контратаки. В 20' Прохазка преодоля вратаря след подаване на Ривалдиньо, но нямаше кой да засече центриране от малък ъгъл на опразнената врата.

В 24' се откри и най-добрата възможност за "сините", Горанов центрира, Гомес свали към нахлуващия в наказателното поле Прохазка, който без подготовка от въздуха стреля, но топката намери напречната греда. В 35' Горанов центрира в наказателното поле, където Прохазка скочи и засече топката с глава, но Наумов изби. Минута по-късно удари на Панайотов и Вутов отново бяха спасени от стража на домакините. В края на полувремето Горанов и Ривалдиньо си взаимодействаха много добре, но за пореден път Наумов отказа столични.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите записаха още един пропуск в 53', след като Горанов центрира в наказателното поле, а Вутов засече топката с глава, но право в Наумов. В 59' "сините" след толкова пропуски успяха да стигнат до попадение. Паулиньо проби отдясно и стреля след финт, като този път вратарят нямаше никакъв шанс. 

В 68' Жорди Гомес отправи шут от дистанция, но Наумов спаси. Две минути след това Паулиньо с още едно бижу в двубоя , с великолепен удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата на домакините. В 72' в игра влезе Обертан, който доскоро лекуваше контузия. До края на срещата темпото на игра падна и мачът се доиграваше.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Верея: Наумов, Илиев, Мунин, Иванов, Минев, Панов, Мечев, Йорданов, Станчев, Домовчийски, Христов

Левски: Петър Иванов, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Прохазка, Панайотов, Найденов, Гомес, Паулиньо, Вутов, Ривалдиньо

ПРЕДИ МАЧА

Поради травми извън разширения състав са Милош Цветкович, Серджиу Буш и Николай Кръстев, а заболяване извади от сметките и капитанът Божидар Митрев. Така "сините" заминаха за Стара Загора с двамата си млади вратари - Димитър Шейтанов и Петър Иванов. Малкият Шейтанов се очаква да дебютира в Първа лига с екипа на Левски.

В същото време във Верея мотивацията е на ниско ниво, тъй като играчите имат да получават пари и все още не е ясно бъдещето на клуба. Старозагорският тим ще завърши на шеста позиция и този мач няма никакво значение за тяхното класиране.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички