Нар разкри тактиката срещу Марибор и защо "Левски" има шанс за титлата


Нар разкри тактиката срещу Марибор и защо "Левски" има шанс за титлата

2445 0

Франсис Нар със сигурност бе един от най-щастливите и най-нещастните хора на стадион "Георги Аспарухов" в четвъртък. След половин година в Левски той най-после влезе в ролята на голямата звезда за "сините". Освен че сам си изработи гола във вратата на Марибор, Нар през целия мач сновеше по фланга. За огромно съжаление на всички, които обичат Левски, славата му бе отнета след изравнителния гол на Таварес и отпадането на „сините”. След фиаското Нар говори пред "Меридиан Мач".

Франсис, играхте силно, но отпадате. На какво се дължи?

- Искахме много да спечелим, но просто не успяхме. Не знам какво да ви кажа... Искахме да зарадваме публиката, раздадохме се докрай, но накрая пуснахме този гол. Опитахме се да го върнем, но просто не ни стигна времето, силите и късмета. Съжалявам много, че не успяхме да зарадваме публиката. Имахме шансове за гол, но не ги използвахме. Вярвахме, че можем да продължим. Играхме добре, но резултатът не е такъв, какъвто искахме. За съжаление допуснахме гол.

Този гол много ли промени стратегията ви?

- Да. Ние вкарахме и всичко започна фантастично за нас. После през второто полувреме се бяхме подготвили да се защитаваме малко повече. Получихме гол и след това отново трябваше да се пренастроим и да хвърляме всичко в атака, но вече беше твърде трудно да го направим както трябва.

Имаше ли и някаква умора у вас, защото през първото полувреме играхте много агресивно, а през второто свалихте доста темпото?

- Не бих казал, че сме се уморили толкова. По-скоро ние знаехме, че водим в резултата и искахме да вкараме второ попадение, но не на всяка цена. Ако успеем, успеем, ако не - поне да запазим аванса си. Нека да се защитаваме и да видим какво ще стане.

Треньорът ли ви даде такива указания - да се приберете да се защитавате?

- Не точно. Той ни каза да сме внимателни и да изчакваме, но да се пробваме да вкараме втори гол. Вече ако падне такъв, тогава можем да се защитаваме, защото едно попадение на Марибор нямаше да е фатално за нас. За съжаление имахме положения, но не успяхме да реализираме, а след това и пуснахме гол и всичко отиде в лоша посока.

Ти лично вкара страхотен гол. Имаш ли по-голяма увереност след него?

- Ами това е моята работа - да играя добре, да помагам на отбора. В тази ситуация показах упоритост, преборих се за топката и успях да вкарам. Радвам се на попадението, но след като сме отпаднали, няма как да съм особено щастлив.

Попречи ли ви съдията, имахте претенции за две дузпи в мача?

- Той си е взел решението и аз няма какво да кажа, след като мачът е свършил. Но вижте първо дузпата, която даде за тях. Според мен това не беше нарушение. После имаше спорни ситуации и в тяхното наказателно поле.

При едната ситуация претендирахте за нарушение срещу теб самия. Имаше ли такова?

- Да, точно така. През второто полувреме. Техни играчи ме повалиха и можеха да свирят нарушение. Съдията обаче каза, че съм блоки­рал съперника с лакът и затова ми показа жълт картон, вместо да свири дузпа за нас. Имаше и една ситуация, в която техен футболист игра с ръка и също можеше да се даде наказателен удар. Лоши решения, които доведоха до лош резултат за нас.

Ще успеете ли сега да се концентрирате върху шампионата?

- Нямаме избор. Лига Европа свърши за нас и сега искаме или не трябва да пренасочим вниманието си към старта на сезона и мача с Монтана.

Да, но стадионът беше пълен, очакванията и еуфорията бяха огромни. Ще се отрази ли това отпадане на отбора?

- Може би това ще ни се отрази в първите мачове. Имаше голямо очакване в този мач, искахме да победим на всяка цена. Сега сме разочаровани и това ще се отрази на сезона ни. Хайде, да кажем, че поне в първите 2-3 мача ще ни тежи. Но трябва да се отърсим.

Какво ще кажеш на публиката на Левски, която изпълни стадиона до краен предел?

- Страхотни бяха. Много им благодаря за цялата подкрепа. Стадионът беше пълен, хората не спряха да ни подкрепят дори след края на срещата, въпреки че бяхме отпаднали. Невероятни са и много им благодаря.

Очакваш ли след това отпадане да има отново много публика?

- Силно се надявам. Левски ще има нужда от подкрепа и в първенството, защото също искаме да преследваме титлата.

А има ли сили тимът най-после да се пребори за първото място със съперник като Лудогорец?

- Смятам, че сме добър отбор и ще можем да се преборим за първото място. Имаме силен треньор, който знае как да ни подобрява.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички