Огромен срам за Левски в Лихтенщайн...


Огромен срам за Левски в Лихтенщайн...
Снимка: Официален сайт на Левски

15840 0

Левски започна с ужасяващо слабо представяне кампанията си в Лига Европа. Въпреки че остава в ролята на фаворит, "синият" клуб загуби с 0:1 от Вадуц в Лихтенщайн, превръщайки се в една от неприятните изненади в европейския клубен турнир.

Единственият гол беше дело на Кулибали в 13', след като с удар отдалеч преодоля Божидар Митрев. Левски държеше контрол над събитията на терена до самия край, но генерираше твърде малко положения. Най-чистите пък бяха пропилени от Серджиу Буш, Давид Яблонски и Аймен Белаид.

Реваншът е след седмица в София.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От самото начало Левски натисна срещу дълбоко прибралите се футболисти на Вадуц. В 6' обаче Обертан навърза трима и успя да изведе по крилото Горанов. От аутлинията той намери по чудесен начин Буш, който от 6 метра обаче прати топката право в обятията на вратаря.

С първата си смислена атака в мача обаче домакините поведоха в 14'. Кулибали получи отляво пред наказателното поле на "сините" и стреля фалцово в десния ъгъл. Митрев не успя да спаси и топката се оплете в мрежата - 1:0 за "червените" в този мач. Минута по-късно пък Антони Белмонт си изкара жълт картон за нарушение срещу голмайстора.

Само няколко минути по-късно Вадуц можеше да поведе с 2:0, след като Досу стреля от пряк свободен удар от 25 метра, но Митрев успя да избие в корнер. В 28' пък Яблонски получи отлично центриране от корнер, но от 2 метра не успя да уцели вратата - фрапантен пропуск на защитника. Последва истинска лавина към вратата на Вадуц, но с две спасявания се отчете Хирзел.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с масивен натиск на "сините", но Буш изпусна две страхотни положения, а в 52' Белаид се размина малко с топката при центриране от корнер, пропускайки златен шанс за 1:1. Последваха и удари отдалеч на Яблонски, но до сериозни опасности за Хирзел не се стигаше. Още преди да е изтекъл и час игра пък Кабрал напусна терена за сметка на Станислав Иванов.

В края на мача и "сините" се поизмориха сериозно, но продължиха да натискат. Страхотен пропуск обаче направи Обертан, който нахлу в наказателното поле и стреля, но беше блокиран от защитник на "червените" в отбора.

В последните 15 минути "сините" нямаха сили да атакуват и, в крайна сметка, напълно заслужено загубиха от отбор, който играе в град с малко над 5 000 души население.

Съставите на двата тима:

ВАДУЦ: 1. Хирзел, 7. Дражан, 10. Кулибали, 11. Тадич, 14. Гаич, 17. Матюс, 19. Вон Нидерхаузерн, 20. Досу, 23. Визер, 27. Мунтвилер, 33. Гьопел
ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 19. Цветкович, 3. Белаид, 28. Яблонски, 4. Горанов, 15. Мариани, 23. Тиам, 13. Гомес, 32. Обертан, 26. Кабрал, 9. Буш

ВАДУЦ: 1. Хирзел, 7. Дражан, 10. Кулибали, 11. Тадич, 14. Гаич, 17. Матюс, 19. Вон Нидерхаузерн, 20. Досу, 23. Визер, 27. Мунтвилер, 33. Гьопел

ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 19. Цветкович, 3. Белаид, 28. Яблонски, 4. Горанов, 15. Мариани, 23. Белмонт, 13. Гомес, 32. Обертан, 26. Кабрал, 9. Буш

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО:

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Сините" водиха своята подготовка в България, като изиграха едва три контроли, записвайки две победи и една загуба. В последната си проверка столичани се изправиха срещу украинския Олександрия, който победиха с 1:0, като това се яви и официалното представяне на отбора. За разлика от преходни години, Левски не заложи на количеството на трансферния пазар. Делио Роси има само две нови попълнения в състава си в лицето на вратаря Мартин Полачек и халфа Давиде Мариани. 

Бройката на привлечените футболисти на "Герена" е по-малка от тази на отишлите си. "Сините" фенове имаха изключително емоционална раздяла с един от най-големците си любимци през последните години - Роман Прохазка, който отиде във Виктория (Пилзен). Васил Панайотов, който също бе сред фаворитите на феновете, си тръгна от тима. Нелуц Рошу също вече не е част от състава, като той не бе сред любимците на треньора и реално не показа какви качества притежава. 

Голямата изненада бе напускането на Антонио Вутов, който се раздели с родния си клуб два дни преди мача с Вадуц. До последно се смяташе, че той ще остане в тима, след като Удинезе, чиято собственост е, и Левски постигнаха споразумение за продажбата му. Разговорите между играч и клуб изглежда обаче не са минали добре и именно от там идва и разминаването.

До известна степен всички тези входящи и изходящи трансфери не оставят особена дълбочина в състава на Роси, което може да се окаже проблем в бъдеще. Също така за мача с Вадуц Левски ще бъде без контузените Паулиньо, Филипе Нашименто и Ривалдиньо. Най-голямата загуба е тази на Паулиньо, който е един от най-добрите в състава на италианския специалист и през голяма част от времето опасните ситуации идват именно от него. Холмар Ейолфсон също няма да вземе участие, тъй като бе с неговата Исландия на Световното и се радва на заслужен отдих.

"Синият" тим загуби по злощастен начин финала за Купата на България от Славия на дузпи и сега имат шанс да опитат да подарят на феновете незабравими европейски вечери. За тази цел обаче първо трябва да се справят с Вадуц.  Отборът е еднократен шампион на Лихтенщайн и 46-кратен носител на Купата на Лихтенщайн! И 13 пъти е финалист. Клубът е най-титулувания в своята страна. Той печели в едно от участията си в турнира за Купата с 18:0, при това на полуфинал.

През 2017 г. Вадуц има най-скъпия състав не само сред участниците в турнира за Купата на Лихтенщайн, но и в швейцарското първенство, където се състезава. Стойността му е била 7,95 млн. евро. В последните години клубът не купува нови играчи, а подписва със свободни агенти или взима футболисти под наем. Любопитно е още, че през 2017 г. една четвърт от състава няма възможност да играе заради контузии. Това навежда на мисълта, че кондиционният щаб не се справя добре с работата си. Дали обаче това ще е така и през днешния мач, както и в реванша предстои да разберем в следващата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички