Левски пак громи, размечта се


Левски пак громи, размечта се
Снимка: Официален сайт на Левски

2374 0

Левски зарадва малкото фенове на стадион "Георги Аспарухов" с безпроблемна победа с 4:0 над Верея в предпоследен мач от програмата на петия кръг в Първа лига. Още до 20-ата минута "сините" си бяха осигурили комфортен аванс от два чисти гола и нямаха абсолютно никакви проблеми да контролират мача и да изковат трети пореден успех.

Франсис Нар изненада съперника с далечен изстрел и откри резултата в седмата минута, а в 18-ата Божидар Краев продължи да бележи в елита и направи 2:0. Третото попадение падна случайно в 77-ата, след като Бабатунде Адениджи нацели гредата, а топката рикошира в гърба на Хасани, преди да мине голлинията.

Антонио Аниете вкара за 4:0 в 83-ата минута и малко по-късно бе заменен от юношата Алекс Боримиров - сина на Даниел Боримиров - който направи дебюта си за мъжкия отбор.

Левски с три поредни победи е на второ с 11 точки и заедно с лидера Дунав (13) е единственият, който в първите пет кръга няма загуба. Верея отново не вкара гол като гост и остава със 7 пункта.

Интересен факт още преди началото на двубоя бе, че Венцислав Христов изобщо не е в групата на Левски, но не заради контузия. Той е демонстрирал несериозно отношение в тренировките и затова Люпко Петрович го е изключил.

На трибуните на "Георги Аспарухов" присъства бронзвата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Елица Янкова.

Мачът започна по най-добрия начин за Левски с ранен гол, собственоръчно изработен от Франсис Нар. Той получи топката на дъгата на наказателното поле и без да се колебае стреля покрай двама бранители, като стражът на Верея бе препариран - 1:0.

Левски подходи доста интелигентно към следващите минути и не се успокои от преднината си, като демонстрира страхотна ефективност. С второто си положение "сините" стигнаха до втори гол, след като бърза размяна на подавания по дясното крило изведе Краев на чиста позиция в наказателното поле и с мощен изстрел резултатът стана 2:0.

До края на полувремето, а и през втората част, Верея продължи да разочарова в офанзивен план и не предоставяше никаква опасност за преднината на Левски.

"Сините" играеха без напрежение в рано успокоения мач и нямаха проблеми да организират постепенно атаките си, като пропуснаха и няколко нелоши положения за трети гол.

В крайна сметка той дойде в 77-ата минута, макар и с голяма доза шанс. За пореден път центриране от корнер накара защитата на Верея да заспи и Бабатунде Адениджи стреля с глава. Топката рикошира в гредата, а после от гърба на Хасани се оплете в мрежата.

Следващото попадение също бе леко странно, но в 83-ата минута Александър Александров подхвана добра акция отдясно. Адениджи пък изведе Аниете сам срещу вратаря, а испанецът не можа да направи хубав контакт с топката, но някак анемичният му шут я прати зад голлинията - 4:0.

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, С. Александров, Пиргов, А. Александров, Минев, Костадинов, Де Ноойер, Краев, Нар, Аниете, Адениджи

ВЕРЕЯ: Колев, Слаев, Хасани, Мунин, Илиев, Елиаш, Ангелов, Еуженио, Йорданов, Сукуна, Костов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички