"Левски" е изчистил сериозна част от дълга си към НАП


"Левски" е изчистил сериозна част от дълга си към НАП
Снимка: Официален сайт на Левски

1086 0

В последната година "Левски" е успял да изчисти сериозна част от дълга си към НАП, информира вестник "Тема Спорт".

В края на 2015-а един от тогавашните собственици Иво Тонев разкри, че клубът има да плаща на агенцията около 4,7 милиона лева. 12 месеца по-късно на клуба му остава да внесе около 3,8 милиона лева. Тоест Левски е намалил задължението си с около 900 хиляди лева.

"Сините" плащат регулярни вноски, но от доста време вече спряха да огласяват какви суми превеждат.

Новият изпълнителен директор на клуба Диана Иванова в началото на седмицата обяви, че дружеството вече не "виси" със средства към други клубове, бивши и настоящи треньори и футболисти, както и на служители.

Преди около месец собственикът Спас Русев посочи, че дълговете на клуба са около 20 милиона лева. Това е със сумата, която Левски има да погасява за строителството на сектор А на стадион "Георги Аспарухов". На последното Общо събрание, когато Русев придоби мажоритарния пакет акции на "сините" от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, Тонев обяви, че трибуната е глътнала около 12 милиона лева. А Русев по-късно посочи, че около 4 милиона ще са необходими за изграждането и поставянето на козирка. В началото той обеща, че такава ще бъде поставена до Нова година, но след това стана ясно, че този ангажимент няма да бъде спазен навреме.

Преди дни от Тръст "Синя България" разкриха, че на среща с Русев собственикът е обявил, че направата на козирка и монтирането й може да излезе толкова, колкото струва целият сектор. Това породи доста дискусии сред феновете. Официално становище от клуба обаче липсва.

А самият Русев неофициално е подхвърлил, че е готов да предостави акциите си на феновете, но това едва ли е осъществимо, пише още вестникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички