Левски е на финал за Купата, след като с 10 души не загуби от ЦСКА


Левски е на финал за Купата, след като с 10 души не загуби от ЦСКА
Снимка: БГНЕС

23585 0

Още в началото на мача Левски успя да направи аванса си 3 гола спрямо съперника, след като точен беше Жорди Гомес. "Сините" държаха напълно контрола в срещата, но в 30' Хали Тиам с безобразен шпагат в коляното на Каранга получи директен червен картон (може да видите ситауцията тук). Това даде импулс в играта на "червените", които след грешка на вратаря Митрев в 57' успяха да изравнят резултата - 1:1 и шанс за армейците.

Паулиньо обаче излезе на голямата сцена минути по-късно, след като навърза трима защитници по лявото крило, тръгна към наказателното поле и с марков пас успя да изведе Буш, който реализира за 2:1 в полза на "сините".

При решен мач в 83' Митрев допусна още по-сериозна грешка, след като при лек удар не успя да улови топката, а вместо това я подари на Роланд Алберг, който се разписа на празна врата. Това обаче само фиксира крайния резултат в мача - 2:2 и общ резултат 4:2 в двата мача.

"Сините" ще се изправят срещу Славия във финала за Купата на България и имат шанс да спечелят рекордна 26-а титла в надпреварата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 1' можеше да се стигне до гол, след като Паулиньо изведе Горанов по лявото крило, а левият бек центрира в наказателното. В опит да блокира центрирането Ангелов едва не си отбеляза автогол, но топката срещна гредата - късмет за "червените". В 6' обаче ЦСКА нямаше късмет.

Обертан беше намерен по дясното крило, финтира защитник на ЦСКА и изведе Прохазка в наказателното поле. Словакът пусна подаване към точката за дузпа, където Барт пресече, но върху топката връхлетя Жорди Гомес, който с топовен изстрел вкара за 1:0.

В 17' "червените" можеха да върнат равенството, след като Атанасов умело задържа топката по дясното крило и центрира към далечната греда. Там Рафаел Енрике свали за Каранга, който пое топката, но в последния момент ударът му беше блокиран и падналият на тревата Митрев успя да улови.

В ответната атака Обертан изведе Паулиньо в наказателното поле, който центрира прострелно, но нямаше играч в синьо, който да засече. Последва преса на "сините", при която топката беше отнета, а високата топка беше свалена от Буш за Паулиньо в наказателното поле. Той обаче стреля високо над вратата.

Докато мачът за Левски вървеше отлично, ЦСКА играеше много трудно в предни позиции и не създаваше никакви положения. Хали Тиам обаче се опита да прекрати кариерата на Фернандо Каранга. При спорно подаване в средата на терена халфът на Левски влезе жестоко в краката на Каранга, а опорният крак на играча на ЦСКА се огъна почти на 90 градуса. Послдва директен червен картон за Тиам и Левски остана с 10 души.

Малко след нарушението Каранга имаше шанс за гол, но ударът му беше париран. След това той се строполи на земята и окончателно се оказа, че трябва да бъде заменен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Стамен Белчев пусна Едвин Джеси в началото на второто полувреме в опит да обърне изцяло двубоя. В 53' след изритана топка от Божидар Митрев Жеферсон не успя да изчисти, а Обертан се озова абсолютно сам срещу вратаря. Френският ас обаче прати топката в страни от вратата, въпреки че беше в прекрасна позиция, за да отбележи.

В 57'' Станисла Манолев проби към наказателното поле, където пусна за Рафаел Енрике. Ейолфсон чукна топката в краката на крилото и тя му избяга, но Божидар Митрев не успя да я хване. Вместо това той я поднесе на Хеан Бланко, който с лекота реаелизира за 1:1.

В 61' Рафаел Енрике отбеляза гол с плонж след подаване пред малката пеналтерия. Страничният съдия обаче отсъди засада, а повторенията показаха, че нападателят на "червените" е на една линия с Иван Горанов.

В 65' Левски нанесе категоричен удар на летящия високо ЦСКА. ПАулиньо проби между трима по лявото крило и пусна марков пас за Серджиу Буш, който озовал се сам срещу вратаря отбеляза за 2:1 в полза на Левски - 2:1.

10 минути по-късно ЦСКА изпусна страхотен шанс да направи мача интересен в последните минути, когато получи подаване в наказателното поле, но Енрике не успя да нанесе удар, разминавайки се с топката.

В 82' Божидар Митрев допусна фрапантна грешка, след като отново не улови лесна топка и я поднесе на Роланд Алберг, който се разписа на празна врата - 2:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Голямата новина в състава на Левски е включването на Роман Прохазка като десен бек заради контузията на Милош Цветкович. Това налага и пускането в игра на Жорди Гомес, който показва колеблива форма от старта на сезона насам. Това обаче не е най-голямата изненада - капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски е на пейката, а на негово място е Александър Барт. Там е и Кирил Десподов, който не е готов за пълни 90 минути игра.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Роман Прохазка, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Хали Тиам, Жорди Бомес, Филипе Нашименто, Габриел Обертан, Паулиньо, Сержиу Буш

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Станислав Манолев, Александър Барт, Николай Бодуров, Жеферсон, Рубен Пинто, Раул Лое, Тиаго Родригес, Енрике Рафаел, Фернандо Каранга

ВИЖТЕ ДРАКОНОВСКИТЕ МЕРКИ ПРЕДИ ЛЕВСКИ - ЦСКА

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата тима изиграха вече доста мачове помежду си през 2018 година. Първият беше през март, когато под обилния дъжб в столицата Каранга вкара единствения гол за 1:0. Последваа обаче мачът за Купата, в който "сините" тотално неутрализираха своя съперник и стигнаха до важно 2:0 преди днешния реванш.

Безспорно най-добрият мач до момента беше през миналата седмица, когато Левски навакса 2 гола пасив от ЦСКА след първите 45 минути, а в края можеше и да спечели зрелищното дерби, завръшило 2:2. Футболът обаче остана на заден план, след като фен на Левски уцели полицайка с бомбичка и я рани тежко.

"Сините" нямат трофей от вече 9 години, като надеждата в отбора е, че след няколкото пропуснати триумфа за Купата именно през 2018 година клубът ще вземе ценния трофей и ще започне възхода на Левски след няколкогодишно отстъпление от върха в българския футбол. ЦСКА обаче също е жаден за успехи, откакто Гриша Ганчев пое отбора преди вече 3 години. Единственият шанс за злато през този сезон и за двата тима е именно Купата, така че със сигурност можем да очакваме зрелищен двубой между "сини" и "червени".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички