Китайският гигант прави "Герена" ултра модерен технологично


Китайският гигант прави "Герена" ултра модерен технологично
Снимка: Getty Images

6785 0

Китайският телекомуникационен гигант "Huawei" ще достави оборудване на Левски за подобрения по стадион "Георги Аспарухов", информира "Тема Спорт".

Компанията, с която от клуба водят преговори и за спонсорски договор, ще изработи новото информационно табло на "Герена". Но с това няма да се изчерпват технологичните нововъведения.

От клуба планират да заменят изцяло LED-рекламите около футболния терен - ще бъдат поставени нови. Подобрения ще има и в ложите и скай боксовете на стадион "Георги Аспарухов". Те ще бъдат оборудвани с технологии, които са последен писък на модата и посетителите в тях ще имат възможност не само да наблюдават срещата и на монитори, но сами да стопират и повтарят ситуации, които са им направили впечатление.

От "Герена" в края на месец септември съобщиха, че са "стартирали преговори за спонсорство с водещия китайски телекомуникационен гигант "Huawei". Партньорството се очаква да влезе в сила през 2017 година. В момента се договарят рамката на споразумението и възможните съвместни проекти", казаха тогава от Левски. Но след това липсваха повече съобщения по темата.

Почти сигурно пък българската фирма, строила новата база на националния отбор, която ще бъде открита днес, ще участва в изграждането и поставянето на козирката за сектор А на стадион "Георги Аспарухов". Компанията има опит в тази област. Тя е построила няколко съоръжения в Азербайджан.

Централната трибуна може да бъде покрита през пролетта, въпреки че новият собственик на Левски Спас Русев първоначално бе обещал това да се случи до Нова година.

"Секторът, по начина, по който е изграден, няма хидроизолация, и ако не се покрие, ще има големи загуби. Но се оказа, че изграждането на козирка не е толкова лесно, колкото опъването на чадър. Това е сложна, огромна конструкция, тежи 600 тона, виси над главите на близо 10 000 човека, и не може да се правят компромиси", каза след това босът. И обясни, че козирката ще струва около 4 милиона лева.

В следващите дни се очаква Спас Русев да даде отговор на фенските организации Тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците дали ще присъства на отправената му покана за среща на 26 ноември. Тя трябва да се състои в 13:00 часа на стадион "Георги Аспа­рухов" преди домакинството на Локомотив Пловдив. На нея ще се беседва по въпроса за отлива на публика за домакинските мачове на отбора. Желанието на феновете е срещата да бъде предавана пряко по Левски ТВ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички