Гонзо проплака: Никой не оцени какво направих за Левски


Гонзо проплака: Никой не оцени какво направих за Левски

1102 0

Бившият спортен директор на Левски Георги Иванов - Гонзо говори обширно пред предаването "Код спорт" по TV +  за ситуацията в Левски и отношението към него.

"Аз бях само спортен директор в Левски ". През първия ми период в отбора продадохме футболисти за 7 млн. евро и взехме 5 млн. от Лига Европа. За три години - 12 млн. евро, с които се издържахме.

Но трябва да е ясно, че когато си продаваш добрите футболисти и взимаш играчи без пари е напълно нормално да не можеш да станеш шампион. Лудогорец защо си пази добрите футболисти? Левски от много отдавна не е финансово добре, сигурно от пет-шест години.

В момента е сравнително добре в сравнение с предните години. Преди трябваше задължително да влезе в Лига Европа, за да може да изпълним бюджета, да се продадат през шест месеца по двама играчи, за да може клубът да функционира нормално.

Гонзо пречи на селенцията на ЦСКА

Това е изключително трудно за един спортен директор. Не се търси отговорност от треньор, а всичко пада върху мен. Левски прави 0:0 със Славия, Гонзо е виновен, с болка признава Гонзо.

Когато един човек е лидер и има самочувствие, никога няма да се оправдава с други хора. Никога няма да се оправдавам с някой друг и да казвам кой е виновен и как е виновен. Няма и смисъл да го правя, не ми е такъв стилът.

Но смятам, че през последната година Левски постави една основа, независимо, че чета много коментари на хора, които не разбират от футбол и са изпаднали от него много отдавна."

Те коментират Левски със злоба и търсят какво да критикуват. В крайна сметка тези хора не са се сблъсквали с една хилядна от проблемите, които има всекидневно в "Левски", за да обясняват за футбол и как трябва да се случат нещата.

ЦСКА и Левски с позорни позиции в класацията на УЕФА, Лудогорец е много напред

Все едно сега аз да говоря за космически кораб, за НАСА и за совалките - няма как да стане."

Иванов направи и оценка на новито на българската журналистика и даде някои препоръки.

"Отвратен съм много от журналистите. В днешно време, когато една статия се напише във вестника, те я препечатват в още шест сайта и когато един човек реално не е вътре в нещата, един фен, който идва да гледа мач, той започва да вярва на написаното във вестника.

Оттам дали аз, дали собствениците, каквото и да говорим, ако кажеш едно, те казват сто. Отдавна съм казал, че няма нужда да обръщам внимание на журналистите. Не чета вестници, не гледам и спортни новини, само рядко гледам мачове.

Не ме интересува кой какво мисли. Нарочно сега казвам нещата с имена, за да ги знаят. Толкова обиди към Левски, към собствениците, към мен, към футболистите има от журналисти и в крайна сметка всички си мълчим. Защо? Да не се обиди някой. Дреме ми на...

Среща между Наско Сираков и Мъри в София

Нивото на журналистиката е много ниско. Четох в един вестник, че съм "летен вирус". Всекидневно измислят някаква интрига.

Ако искате да смените някой треньор всекидневно започвате да го атакувате и накрая феновете, които не са запознати с нещата, започват да се обръщат против треньора, директора и футболистите.

Много пъти създавате изкуствено интриги, което пречи на Левски, защото е голям клуб. А Лудогорец - ние не знаем нищо за него. Тренират си в Разград, сигурно няма нито един журналист.

Стане ли дума за Левски или за ЦСКА, всекидневно има някакви проблеми, някой пише нещо, защото хората знаят, че така се продават вестници. Но вие пречите много на футбола и това е самата истина."

Левски" ще търси трета поредна победа

Трябва да бъдете позитивни. Имаме един продукт, увит в целофан и вместо да го показваме на хората и да го продаваме, ние му хвърляме още повече боклуци.

Той признава, че смяната на Стойчо Стоев е станала през главата му.

Преди Стойчо Стоев да бъде освободен, моето предложение беше той да остане треньор на отбора понеже трябваше да играем на 30 юни, а първенството свърши на 28 май.

Един месец, през който футболистите трябваше да починат и да се проведе подготовка. Много трудно беше да дойде чужденец, който за 20 дни да опознае футболистите, а за нас беше важно да елиминираме поне съперника в първия кръг на евротурнирите.

Моето предложение беше Стойчо Стоев да остане понеже познава отбора, играчите са свикнали с него и по-лесно ще бъде да сме подготвени за евротурнирите. Но УС реши да бъде сменен."

Новият собственик на "Левски" връща Наско Сираков на "Герена"

Тези две години за мен са били постоянна битка и съм успявал, за да задържим "Левски" на това ниво и да завършим втори.

Да, не можахме да стигнем Лудогорец, да наложим техния стил, не можахме да станем шампиони, но в крайна сметка "Левски" има една основа, за която казах, че трябва да се надгради с трима класни играчи, които да правят разликата в българското първенство.

Тогава Левски щеше да бъде много добър отбор. Много години съм бил свързан с този клуб. Не съм минал като метеорит през "Герена", но на този етап не смятам, че мога да бъда полезен с нещо.

Понеже съм някакво име, личност, което хората акакуваха през последните две години, започнах да намразвам това, което правя и това не е добре. А един човек е щастлив, когато прави това, което обича.

На много хора им е лесно, за да продават вестниците и сайтовете, Гонзо да е виновен. Времето ще покаже кой е прав и кой е крив. Моето време тепърва предстои." завърши Гонзо.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички