Делио Роси от Малта: В България е много по-различно отколкото в Италия, защото...


Делио Роси от Малта: В България е много по-различно отколкото в Италия, защото...
Снимка: БГНЕС

1654 0

Отборът на Левски е поставил бъдещето си в ръцете на италианския специалист Делио Роси, като 26-кратните шампиони на България искат да сложат край на доминацията на Лудогорец в Първа лига. Италианският треньор може да добави много класа в тима на "сините", след като прекара няколко успешни периода в Серия А с тимовете на Палермо и Лацио. Джанлука Лиа се срещна с Роси в Малта, където в момента Левски е на подготвителен лагер.

Италианската Серия А е видяла много от Делио Роси в продължение на над 20-годишната му треньорска кариера. Пикът е през 2009 година, когато извежда Сампдория до Купата на Италия.

"Винаги съм бил смел човек, който е отворен към нови предизвикателства. За това, когато от Левски ми се обадиха, аз веднага приех офертата, хареса ми проектът. 

Много сърцат ставам, когато е въпрос за футбол. Левски ми дава платформа, от която да издигна кариерата си на още по-високо ниво. 

Българското първенство е много различно, там имат зимен подготвителен лагер, нещо, което в Италия няма. В момента ние сме в Малта за подготовка, тъй като в София е -10 градуса и не е лесно да се тренира. С екипа ми разгледахме опциите и решихме да тренираме в Малта - тук е топло и базите са страхотни. Надяваме се, че тази подготовка ще ни е от полза и ще ни донесе трофей до края на сезона", коментира Делио Роси пред "TimesofMalta".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички