Делио Роси не иска просто да спечели трофей с Левски, а много повече


Делио Роси не иска просто да спечели трофей с Левски, а много повече
Снимка: Официален сайт на Левски

853 0

Треньорът на Левски Делио Роси разкри своето виждане за начина на игра, който трябва да имат "сините", както и какво най-важното при печеленето на трофеи. 

"Всички отбори искат да спечелят трофей, да имат добър отбор, ако може без да похарчат много пари, всички искат млади отбори. Важно е да се спечели трофей, но е важно и как се печели. Аз искам да спечеля трофея, така че после много пъти да мога да го взема. Аз шампионата го спечелих веднъж и в Дания. Това обаче не бе най-добрия отбор и след това този тим изчезна", заяви Делио Роси на пресконференция преди първата тренировка на тима за годината. 

"От няколко месеца съм тук, но успях да забележа, че в България, не знам дали това е качество на българите, тук повече се мисли за резултата в края на седмицата, а по-малко се мисли какво ще бъде утре. Едно е да победиш в следващия мач, а друго да си на последователен дълго време. Някакъв минимум от програма трябва да има.

Аз искам да работя за дългосрочни успехи. Тук като че ли се възприема, че или побеждаваш, или губиш. От миналогодишния отбор са сменени повече от 12 човека. Ако всяка година правиш толкова смени, никога няма да има отбор. Най-много трима-четирима са нужни нови, за да се направи стабилен отбор", сподели още италианецът. Той допълни, че точно в това се крие и успехът на Лудогорец, тъй като там са започнали да градят от нулата и всяка година се привличат само по няколко играчи, които да надградят отбора. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички