За най-безумната причина отстраниха ръководството на ЦСКА


За най-безумната причина отстраниха ръководството на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1567 0

Софийският градски съд прие становището на синдик Дора Милева, че с действията си изпълнителният директор на ПФК ЦСКА АД Николай Паслар е увреждал интересите на кредиторите, и го отстрани от длъжност.

Същото е сторено с целия управителния и надзорен съвет на чакащото фалит дружество.

Решението е от 5 август и може да бъде обжалвано в едноседмичен срок пред САС.

От изявлението на съда става ясно, че има сериозно разминаване между думите на управниците на ПФК ЦСКА АД и тези на Министерството на спорта относно това по чия инициатива е ремонтиран теренът на стадион „Българска армия“.

Паслар твърди, че това е сторено по инициатива на хората от държавната институция, а от министерството казват, че е точно обратното.

Част от обвиненията на синдика към Николай Паслар са, че ръководството на ЦСКА е пуснало билети с цена 1 лев за реванш от полуфиналите за купата на България срещу Берое, с което клубът е бил ощетен с около 90 000 лева.

Според Дора Милева за такива двубои цените били между 5 и 8 лева. Освен това синдикът обвинява Паслар в проваления договор с „Еврофутбол“ на стойност 300 000 лева, пише "24 часа".

Милева твърди, че е искала и документи за ремонтните дейности на „Армията“, но така и не ги е получила.

От ръководството на „червените“ отговорили, че чрез билетите по левче е постигната оптимална нетна печалба, а не загуба за дружеството, като в същото време се капитализирала сплотеността на публиката и желанието за участие във финала, което също не било маловажно.

Оспорва се верността на направените от синдика изчисления за реализираната загуба. Относно проваления договор с „Еврофутбол“ Паслар твърди, че не бил търсен на официалния си телефонен номер от синдика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички