Виктория (Пилзен) удари тежко европейските амбиции на ЦСКА


Виктория (Пилзен) удари тежко европейските амбиции на ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

16770 0

Българският гранд ЦСКА загуби с 2:0 като гост от Виктория (Пилзен) в първия мач от плейофите за влизане в групите на Лигата на конфедерациите. "Армейците" бяха надиграни на стадиона в Пилзен и дори могат да са доволни, че не допуснаха поражение с по-голяма разлика.

Домакините откриха резултата след 10 минути игра, когато Милан Хавел вкара, но при попадението останаха сериозни съмнения за засада. Малко селд това Яник Вилдсхут уцели греда. Второто попадение за Пилзен дойде в 72-ата минута, когато Джон Москера се разписа. До края домакините уцелиха греда и изпуснаха още няколко добри положения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Виктория Пилзен започна по-силно срещата и след 10 минути игра вече бе напред в резултата. Първо Густаво Бусато спаси опасен удар на Радим Резник, но след това Милан Хавел беше безпогрешен и прати топката в мрежата на ЦСКА. При попадението останаха съмнения за засада - 1:0!

Шест минути по-късно Яник Вилдсхут отправи опасен удар от средна дистанция, който обаче срещна страничния стълб. В средата на полувремето Филип Каша можеше да вкара за Пилзен, но отбраната на ЦСКА се справи с опасността.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 58-ата минута Георги Йомов се свлече в наказателното поле на домакините, претендирайки за дузпа. Главният арбитър на срещата обаче остави играта да продължи. В 72' Пилзен стигна до втори гол. Павел Буха получи топката в наказателното поле и стреля към вратата. Бусато успя да избие топката, но тя се озова в Джон Москера, който вкара на празна врата - 1:1!

В 79-ата минута Виктория Пилзен за малко да стигне до трето попадение. Джон Москера напредна с топка в крака и опита удар от границата на пеналтерията, който срещна напречния стълб. До края на срещата Пилзен имаше още няколко добри шанса за гол, но не успя да ги оползотвори.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН: Хрушка – Резник, Каша, Перница /к/, Хавел – Яносек, Буча – Ба Луа, Сулч, Москера, Чори

ЦСКА: Бусато – Мазику, Антов /к/, Матей, Турицов – Кери, Юга, Жеферсон – Вилдсхут, Кайседо, Йомов

ПРЕДИ МАЧА

Наставникът на столичани не може да разчита на трима свои футболисти - на Мено Кох, Пламен Гълъбов и Федерико Варела. Кох е сериозно контузен и ще бъде аут поне до края на годината. В състава се завръща Тибо Вион, а новото попълнение Томас Лам пътува с отбора в Чехия. Той обаче няма да вземе участие в мача, тъй като не се намира в оптимална форма.

Виктория (Пилзен) се намира в силна серия и записа 3 поредни победи в чешкия шампионат. Освен това, на своя "Досан Арена", Виктория има само едно поражение в евротурнирите за последните 15 мача. Загубата дойде от испанския колос Реал Мадрид. А какъв е поводът на ЦСКА да е уверен преди двубоя вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички