Сривът след почивката е необясним с умора: ЦСКА са по-изтощени от Левски преди дербито


Сривът след почивката е необясним с умора: ЦСКА са по-изтощени от Левски преди дербито
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1820 0

Левски изуми феновете си с второто полувреме, което изигра в мача със Славия през пролетта. "Сините" бяха уморени, нямаха сили да натискат съперника и някои от тях започнаха да молят за смени.

Този проблем едва не се превърна в тенденция, след като отборът на Николай Костов рухна след почивката и срещу Лудогорец, а и срещу ЦСКА. И двата мача бяха загубени. Заговори се за грешка в кондиционната подготовка и натрупана умора сред футболистите на 26-кратните шампиони, което притесни феновете, защото се случва в решаващата част от сезона.

Цунами е играчът на Левски с най-много минути през сезона

Още: ЦСКА и Левски дадоха информация за билетите, 6 блока и 1 ложа на стадион "Васил Левски" ще бъдат затворени

Кой е по-уморен - ЦСКА или Левски?

Сега отново предстои дерби с ЦСКА. То дава началото на 5-мачова серия, която ще определи дали "сините" ще играят в Европа следващия сезон, или не. Sportlive.bg провери колко натоварени са играчите на Костов дотук през кампанията и каква е ситуацията с колегите им от ЦСКА.

Оказва се, че в състава на Левски няма футболист, който да не е пропускал мач дотук през сезона. Нещо повече - Цунами и компания са далеч назад в класацията на играчите с най-много изиграни минути в Първа лига.

Най-натоварен от "сините" е бил капитанът Цунами. В общото "класиране" обаче той е чак на 35-а позиция. Бразилецът е изиграл 26 от 30 мача, като е пропуснал 447 минути. На терена е бил в 2253 минути. На второ място в отбора е Пламен Андреев с 25 мача, 450 пропуснати и 2250 изиграни минути. Трети е Хосе Кордоба със същия брой мачове, но с пропуснати 506 минути и изиграни 2194.

Бусато от ЦСКА е в топ 3 на Първа лига по изиграни минути

Още: Левски и ЦСКА си харесаха играч от Първа лига, наскоро впечатлил срещу "червените"

Футболистите на Стамен Белчев също нямат представител, който да е бил във всяка възможна минута на терена в 30-те изиграни мача, но са доста по-напред в класацията по натрупани минути. Титулярният им вратар Густаво Бусато например е на трето място в Първа лига. Той е пропуснал само 90 минути, играл е 2610.

В топ 3 на "червените" влизат Джонатан Линдсет, 12-и в общата класация, с 30 мача, но минус 212 минути и изиграни 2488, и Християн Петров с 26 мача, пропуснати 383 минути и изиграни 2317. Българинът заема 27-ма позиция в общата подредба.

Футболистите с най-много игрови минути в Първа лига

А топ 3 в Първа лига включва двама играчи на Черно море и изглежда така:

  1. Иван Дюлгеров (Черно море) - единствен без пропусната минута
  2. Диме Димов (Локо (Сф)) - пропуснати 6 минути, изиграни 2694
  3. Виктор Попов (Черно море)/ Бусато (ЦСКА)/ Максим Ковальов (Пирин)/Живко Атанасов (Черно море) - с 29 мача, 90 пропуснати и 2610 изиграни минути през сезона.

Още: Емил Велев отправи призив към полицията преди сблъсъка между ЦСКА и Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички