ЦСКА надигра Ботев, но пак остана капо далеч от "Армията"


ЦСКА надигра Ботев, но пак остана капо далеч от "Армията"
Снимка: Официален сайт на Ботев

1872 0

ЦСКА вече 12 пореден мач в българския елит няма победа като гост, а също така остава без успех над Ботев в Пловдив, откакто "канарите" се върнаха в най-горната футболна дивизия през 2012 година.

Пред пълните трибуни в "Коматево" Ботев и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в двубой с два директни червени картона заради изключително глупави прояви първо на Давид Симао в края на първото полувреме, а след това в 66-ата минута и на Стенио.

СТОИЧКОВ МИ КАЗА ДА МУ СЕ ОБАДЯ ПРИ ПРОБЛЕМ, РАЗКРИ ЙОРДАНЕСКУ

"Армейците" имаха преимущество дори когато бяха с човек по-малко на терена и създадоха далеч повече положения, но отново станаха жертва на пропуските си в гостуванията си в Първа лига.

Въпреки че изиграха вероятно най-силния си мач далеч от "Българска армия", "червените" остават с актив от 2 точки в тези двубои и само един отбелязан гол. Ботев пък може да е доволен от равенството, защото отправи един-единствен опасен удар в целия мач.

ЦСКА е временно трети със 17 точки - 3 по-малко от лидера Левски и наравно с Дунав, които утре ще изиграят мача помежду си от 9-ия кръг. Ботев с 14 е на пета позиция.

Първият точен удар в мача дойде в осмата минута и бе дело на Арсенио, който стреля от воле след продължителна акция на "червените", но без сериозно да притесни вратаря на Ботев Георги Георгиев.

В 16-ата минута "червените" създадоха първото чисто голово положение, след като Георги Китанов с дълго подаване намери Густаво Кулма, който с глава изведе Руй Педро зад защитата. Останал сам срещу вратаря по диагонала, португалецът опита прехвърлящ удар, но прати топката на сантиметри над горната греда.

ЦСКА притискаше сериозно противника си в първия половин час, но не намираше изгодни позиции за стрелба. При една от редките си контри пък Ботев стигна до чисто положение след идеален пас на Тодор Неделев към Жоао Пауло в наказателното поле. Китанов обаче бързо скъси ъгъла и парира диагоналния шут.

В оставащите минути играта се накъса и футболистите определено се изнервиха, като започнаха да прекарват повече време в спорове помежду си. В крайна сметка ЦСКА изпусна още две изгодни ситуации - красив далечен изстрел на Станислав Манолев профуча болезнено близо до гредата, а в последствие Арсенио пак не намери очертанията с шут от дъгата.

Давид Симао по крайно глупав начин изпусна нервите си в самия край на срещата и се поддаде на провокациите на "канарите". Португалецът побесня и удари с лакът Неделев, при което получи заслужен директен червен картон.

След почивката темпото не бе чак толкова високо, но поведението на двата тима не се промени изобщо, въпреки численото неравенство - ЦСКА продължаваше да търси повече първия гол, а Манолев изтърва стопроцентов шанс, след като на задна греда бе оставен сам в 62-ата минута, но стреля с глава неточно.

В 66-ата минута пък Стенио бе изгонен също директно, след като настъпи при спряна игра Петрус Бумал и по крайно глупав начин заслужи червения картон - бившият играч на Черно море и през първото полувреме си просеше предупреждение, а сега по крайно безотговорен начин остави тима си с човек по-малко.

Добра акция на ЦСКА малко по-късно завърши с отличен пас на Манолев за Кулма, който от упор стреля право в тялото на вратаря Георгиев.

До края на срещата опити за атаки и от двата отбора не липсваха, но ударите бяха прекалено малко. Така логично срещата приключи при 0:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички