Пред над 10 хиляди на "Армията" ЦСКА изпусна да размаже Славия (ВИДЕО)


Пред над 10 хиляди на "Армията" ЦСКА изпусна да размаже Славия (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

5669 0

ЦСКА се завърна в българския футболен елит с гръм и трясък, побеждавайки Славия с 2:0 в първия кръг на новата Първа лига пред над 10 хиляди зрители на стадион "Българска армия".

През първото полувреме невероятният страж на "белите" Марио Кирев опазваше нулевото равенство, но след почивката страхотни две попадения на Диого Виана логично наклониха везните в полза на "армейците".

В 57-ата той падайки отдясно в пеналтерията успя да отправи удар от малък ъгъл, който вратарят не можа да избие и след рикошет в горната греда топката мина голлинията за 1:0.

В 77-ата Виана получи топката от Борис Галчев отново отдясно в наказателното поле и след чудесен финт прехвърли елегантно Кирев, също от нищожен ъгъл, за да даде заявка да се превърне в нов любимец на "червените" фенове.

Легендата Христо Стоичков отправи специално обръщение към привържениците на "Българска армия" и им обеща съвсем скоро да присъства на живо на мач на ЦСКА.

КАКВО КАЗА СТОИЧКОВ НА ХИЛЯДИТЕ НА "АРМИЯТА"

Славия изигра двубоя с много млад състав, който се държеше достойно на терена и след чудесните изяви на вратаря си дори можеше да поведе в самото начало на втората част, когато Борислав Балджийски изпусна най-чистото положение за 'белите'.

В крайна сметка по-голямата класа на ЦСКА се оказа решаваща и отборът на Христо Янев тръгна победно в първенството пред еуфоричните фенове на "Българска армия", които създадоха прекрасна атмосфера.

ЛИТЕКС НЕ Е ЦСКА? ГРЕШКА. ЦСКА НЕ Е ЛИТЕКС

ЦСКА започна много устремено срещата и в първите 10-ина минути не даваше на Славия да диша, като създаде и две отлични положения.

Първо Диого Виана с добро центриране отдясно намери Арсенио Нунеш в пеналтерията, но Петко Христов с невероятен шпагат предотврати сериозна опасност.

В 8-ата минута пък Виана направи нов чудесен пробив по крилото и центрира по най-добрия начин за Кирил Десподов, но ударът с глава на българина бе париран майсторски от Марио Кирев в корнер.

Славия влезе в наказателното поле на противника за първи път в 17-ата минута, като Божидар Чорбаджийски трябваше да се намесва решително, за да не позволи на Борислав Балджийски да отправи удар от добра позиция.

В 20-ата минута Галчев изведе Преслав Йорданов сам срещу вратаря, но Александър Бранеков се прояви великолепно с шпагат предотврати удара. Славия имаше претенции за дузпа секунди по-късно, когато Ивайло Димитров нахлу отдясно, но Рафа Перес го обезоръжи - повторенията показаха, че интервенцията е била чиста.

В 28-ата минута Марио Кирев отново с уникална намеса попречи на ЦСКА да поведе - Антон Недялков по перфектен начин с 30-метров пас намери Галчев в пеналтерията, но ударът с глава бе париран майсторски - Галчев бе толкова впечатлен, че поздрави вратаря на Славия.

Следващият пропуск дойде в 31-ата минута, когато "армейците" отнеха топката в средата на терена и подхванаха контра по дясното крило. Виана сложи кълбото на главата на Йорданов, но той не намери очертанията с удара си.

С поредното си ключово спасяване в 40-ата минута Кирев попречи на Стойчо Атанасов да маркира официалния си дебют с гол, след като Виана го изведе отдясно в наказателното поле.

В 49-ата минута след груба грешка в средата на защитата на ЦСКА Славия получи първото си чисто голово положение, но Георги Китанов отрази опасния удар на Балджийски от 10-ина метра.

Въпреки по-смелото начало на Славия, в 57-ата минута ЦСКА най-накрая откри резултата чрез Диого Виана. Нова отнета топка в центъра доведе до размяна на пасове между Преслав Йорданов и Арсенио, който изведе Виана отдясно в пеналтерията. Португалецът бе задържан и падайки стреля към вратата от малък ъгъл, а Кирев не можа да избие и кълбото се удари в напречната греда, преди да мине голлинята - 1:0.

В 61-ата минута Славия организира най-добрата си атака и най-накрая проби защитата на ЦСКА, но Балджийски на чиста позиция сам срещу вратаря стреля разочароващо над рамката, след като бе натиснат и от Перес.

След две интересни атаки на Славия, с които защитата на ЦСКА се справи, в 68-ата минута Арсенио пробва с далечен изстрел да изненада Кирев, но топката мина на около метър встрани.

С най-добрата си атака в мача ЦСКА трябваше да реши всичко, но Пр. Йорданов фронтално срещу вратата някак си не намери очертанията след великолепен пас отдясно на Арсенио.

В 77-ата минута Диого Виана с феноменално отиграване на фланга изработи втория гол за ЦСКА. Той получи от Галчев и смени рязко посоката в наказателното поле, преди технично да прехвърли от малък ъгъл Кирев за 2:0!

След този гол очаквано обстановката на терена се поуспокои, защото бе ясно, че интригата е елиминирана.

В добавеното време пък резервата Густаво Кулма с атрактивен изстрел от дистанция нацели напречната греда.

Съставите

ЦСКА: 12. Георги Китанов, 2. Стойчо Атанасов, 4. Божидар Чорбаджийски, 5. Рафаел Перес, 3. Антон Недялков, 7. Диого Виана, 8. Борис Галчев, 10. Арсенио Нунеш, 15. Кристиян Малинов, 19. Кирил Десподов, 9. Преслав Йорданов

СЛАВИЯ: 12. Марио Кирев, 2. Димитър Буров, 6. Александър Бранеков, 15. Петко Христов, 11. Георги Пашов, 27. Емил Мартинов, 7. Борислав Балджийски, 14. Ивайло Димитров, 8. Божидар Васев, 35. Георги Йомов, 9. Сердер Сердеров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички