Филип Филипов: Ще работим ЦСКА да има своя футболна философия и да играе хубав футбол в Европа


Филип Филипов: Ще работим ЦСКА да има своя футболна философия и да играе хубав футбол в Европа
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3753 0

Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, обясни, че остава на поста си и ще работи както досега със Стоян Орманджиев. Той разясни как ще се прави селекция и какъв е приоритетът на двамата директори за играта на "червените". Ето какво каза Филипов:

Остава ли директор?

"Със Стоян ще продължим да си изпълняваме задълженията като изпълнителни директори - цялата оперативна власт ни е поверена от новите собственици. Заедно ще взимаме решенията - имаме добра комуникация, имаме едно мнение по много въпроси, ще ни върви добре работата. В спортно-техническата част ще има малко промени. Ще подредим някои неща", започна той на днешната пресконференция.

Селекцията в ЦСКА ще се прави с визия и стратегия

ЦСКА със своя футболна философия

"Първото нещо, което искаме, е ЦСКА да си има своя футболна философия, да има изявен стил на игра - атакуващ и доминиращ футбол. Това ще бъде изискване към треньора на отбора, към треньора на втория тим, към треньорите в школата. На първо място това искаме да променим.

"Червената" селекция

Ще се работи много по-плавно и последователно в селекцията - ще има визия и стратегия. Някой ако очаква, че идва нов собственик и ще излее милиони - няма да е така. Трябва да имаме отбор, който да радва феновете - те са много претенциозни, искат да гледат хубаво представяне. Искаме да играем хубав футбол в Европа", разясни Филипов.

"Отговорността ще я носим ние, старши треньорът, който ще има голяма роля в селекцията - ще му бъде осигурена атмосфера на работа - ще работи спокойно от гледна точка на ръководството. Ще имаме и скаутско звено, което ще филтрира и ще набелязва играчи за отбора", допълни директорът. А ето какви добри новини обяви Стоян Орманджиев днес за новия "Българска армия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички