ЦСКА отново е най-гледаният отбор в България!


ЦСКА отново е най-гледаният отбор в България!
Снимка: БГНЕС

2587 0

Отборът на ЦСКА затвърждава лидерството си по зрителски интерес и през този сезон. За поредна година "армейците" са най-гледаният отбор в България.

Това по категоричен начин показват статистическите данни след първите 8 кръга от първен­ството. ЦСКА безапелационно държи първата позиция по зрителски интерес.

В 8-те досегашни двубоя на "червените" от началото на шам­пионата са присъствали с поч­ти 50% повече привърженици на футбола в сравнение със зае­мащия второ място в класация­та Левски.

Дисциплинарната комисия наложи сурови санкции на ЦСКА

4250 зрители средно ходят по стадионите, когато играе ЦСКА, а 2881 го правят за мачове с участието на Левски. Това сочат данните на „Тема Спорт". Тези в БфС са с малко по-ниски средни стойности и за двата гранда, но съотношение­то е същото.

Най-посетеният мач от началото на първенството е ЦСКА - Славия от първия шампионатен кръг, когато на "Ар­мията" се събраха близо 8000 зрители.

Много показателен е и дву­боят Дунав - ЦСКА в Разград, из­гледан от 5000 души. Във всич­ките си останали домакинства русенци събираха между 500 и 2000 зрители.

Само на мача с ЦСКА от трибуните се усети истинска атмосфера на сериоз­ен сблъсък. И още нещо - всички гостува­ния на червените - срещу Верея, Пирин и Дунав, се превърнаха в най-посетените домакински мачове на тези отбори до мо­мента през сезона.

Добри новини за ЦСКА, Преслав Йорданов подновява тренировки

Дори в предсезонните кон­троли 31-кратните шампиони са безапелационен лидер. Две­те най-посетени летни про­верки бяха с участието именно на армейците.

2500 зрители из­гледаха загубата от Спартак Плевен с 0:1 в Тетевен, а 9000 дойдоха на "Армията" за контролата с Удинезе.

Такава е картинката от последните няколко години. Дори и докато беше във В група, ЦСКА събира­ше най-много публика по ста­дионите - 8000 със Струмска слава в първия кръг, 7000 със Са­рая в квалификациите за Купа­та на България, 9000 в Стара Загора по време на първия по­луфинал с Берое (б.а. - най-посе­теният домакински мач на заралии за последните години), 16 500 на реванша на "Армия­та" и 35 000 на финала с Мон­тана на "Васил Левски".

Именно двубоят за отличието срещу тима, воден от Емил Велев, се превърна и в най-посетения мач между български отбори през новия век.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички